НОВИНИ

Снегът отложи второто полувреме на мача ЦСКА - Етър

Въпреки тежките условия на терена на стадион "Българска армия" първите 45 минути от срещата се изиграха, а след тях резултатът е 0:0, като трябва да се отбележи, че "виолетовите" останаха с човек по-малко след изгонването на Георги Александров

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:12, 25.11.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
снегът отложи второто полувреме мача цска етър
Слушай новината

Мачът от 18-ия кръг на Първа лига между отборите на ЦСКА и Етър Велико Търново беше прекратен преди началото на второто полувреме заради тежките атмосферни условия и обилния снеговалеж, които съпътстваха срещата на стадион "Българска армия".

В крайна сметка след среща между представители на двата клуба и делегата на срещата бе преценено, че състоянието на терена носи опасност за здравето на футболистите, а освен това затруднената видимост също пречи на нормалното провеждане на двубоя, тъй като затруднява и работата на съдийската бригада.

Така, съгласно наредбата на Българския футболен съюз (БФС), дуелът между "червени" и "виолетови" ще трябва да бъде доигран в неделя (26 ноември) от 17:30 часа.

Преди да се стигне до това решение пък двата отбора изиграха едно интересно първо полувреме, което бе белязано от червения картон на Георги Александров от състава на Етър, който беше за грубо влизане в краката на Марселино Кареасо.

Останали с човек повече, играчите на ЦСКА очаквано имаха предимство на игрището и въпреки състоянието на терена успяха да създадат няколко ситуации за гол, при които обаче Мартин Величков направи необходимото, за да запази вратата си суха.

Междувременно, макар и само с 10 души на игрището, "виолетовите" също имаха своята възможност да открият резултата след около половин час игра, когато удар на Мартин Тошев се отби от гредата на вратата, пазена от Густаво Бусато.

Така, на почивката резултата на стадион "Българска армия" остава 0:0, а второто полувреме на срещата предстои да се изиграе утре.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ексклузивно за БНТ: Коя е пленената от Хамас жена с български произход?
Ексклузивно за БНТ: Коя е пленената от Хамас жена с български произход?
Салернитана обърна Лацио за първи успех през кампанията в Серия "А"
Салернитана обърна Лацио за първи успех през кампанията в Серия "А"