НОВИНИ

Собственици на заведения в София не са доволни от новите изисквания

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:26, 04.05.2020
5110
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Собствениците на заведения на открито в София се готвят да отворят врати. Част от тях обаче не са доволни от новите изисквания.

Трескава подготовка за предстоящото отваряне на летните градини кипи из цяла София. Част от заведенията на столичния бул. "Витоша" вече са пригодили летните си градини спрямо новите изисквания.

Собствениците обаче се оплакват, че така местата за клиентите им значително намаляват.

Емил Пеев, управител на заведение: Ако примерно градината събира 100 човека, сега ще събира 25. И този капацитет от места няма да покрие по никакъв начин разходите, които трябва да се дават за отваряне на заведение.

Управителите се надяват условията разписани в заповедта на здравния министър да бъдат преразгледани. Едно от предложенията на бранша е разстоянието между масите да бъде намалено.

Росен Ефтимов, управител на заведение: Зимата в нашия бранш се губи тегло, пролетта и началото на лятото се възстановява, а в края на лятото се натрупват леки мазнинки, за да има пак за загубата на зимата. Ако ние лятото нямаме възможност дори да си възстановим теглото, вие си отговорете на въпроса има ли смисъл да отваряме. Ние сме персонал, на нас ни се иска, но собствениците, за да отворят, трябва да почнат да печелят, а не да продължават да губят.

Днес се провежда работна среща при министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на бранша. На нея ще се доуточняват всички изисквания за отваряне на заведенията. А някои от мерките евентуално ще бъдат преразгледани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Странният план на Швеция в борбата срещу COVID-19
Странният план на Швеция в борбата срещу COVID-19
Собственици на заведения във Варна настояват за помощ от държавата
Собственици на заведения във Варна настояват за помощ от държавата