Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Социалният министър Гьоков: Опитват да се свали това правителство в интерес на мафията

от БНТ
11:20, 21.06.2022
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Не намирам никакви основателни мотиви за искания вот. Аз не мога да оспорвам конституционното право за вот на недоверие, въпросът е да се прецени в какъв момент и отговорно ли е. Това заяви социалният министър Георги Гьоков в "Денят започва".

В този момент се опитва да се свали това правителство не в интерес на българските граждани, а в интерес на мафията, смята той.

Настъпихме, така да се каже, мафията по опашката, пресякохме няколко схеми - на граничните пунктове, кражбите в пътното строителство и това не се хареса на някои хора, които опитват да "дръпнат шалтера" на това правителство, каза министърът.

За предстоящия вот на недоверие той каза, че има известна доза оптимизъм. Обясни, че разчита на личната съвест на депутатите за това и заяви категорично, че не е приемлив варианта за нови избори към момента.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Дебатите за вота на недоверие, всички реакции на политиците и прогнози на анализаторите гледайте през целия ден в извънредната програма на БНТ1 и на bntnews.bg. Всичко може да проследите на Фейсбук страницата на "По света и у нас".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Манчестър Юнайтед хареса защитник от Германия
Манчестър Юнайтед хареса защитник от Германия
Корнелия Нинова: Правителство на малцинството е възможна формула
Корнелия Нинова: Правителство на малцинството е възможна формула