НОВИНИ

Спасението за Ботев Враца минава през победа над Локомотив София

Три шампионатни мача ще изяснят битката за оцеляване в Първа лига

Локомотив София Ботев Враца
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:42, 17.05.2024
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Битката за оцеляване в Първа лига продължава с нови три мача днес. От 15:15 часа Пирин посреща Етър, от 17:45 Локомотив София е домакин на Ботев Враца, а в 20:15 започва двубоят Хебър - Берое.

Пирин се намира в неособено добро положение, след като допусна две поредни загуби в плейофите. "Орлетата" отстъпиха на Берое с 0:2 в миналия кръг, като бяха тотално надиграни от съперника. Преди това тимът загуби от Ботев Враца с 1:2 на собствен терен. Така Пирин има 30 точки на 13-то място в класирането. За благоевградчани победата над вече изпадналия Етър е задължителна, за да може тимът да подобри шансовете си за директно спасение и да не се налага да играе бараж.

Ботев Враца изненадващо живна като феникс в последната част на сезона и вече има съвсем реални шансове да се спаси. Стъпка в тази посока може да дойде при гостуването на Локо София. След 4 пункта в два мача нещата за Краси Балъков и неговите момчета вече изглеждат една идея по-розови, но все още има работа за вършене. Един успех тук ще подсигури елитното бъдеще на тима и за догодина, но това няма да е лесна задача. Ботев Враца вече е само на два пункта от плейофното 14-то място и може на свой ред да направи гигантска стъпка в правилната посока. Гостите са във форма, но е съмнително да вземат втора поредна победа при визита.

Берое си гарантира спасение след победата над Пирин с 2:0 у дома в миналия кръг. Заралии записаха втори пореден успех след старта на плейофите - преди домакинството на Пирин те победиха и Етър с 3:0 на собствен терен. Така Берое събра 39 точки на 11-то място в класирането и е със седем пункта пред 12-ия Локомотив София. Докато за Берое предстоят мачове за честта до края на сезона, то Хебър ще трябва да вземе максимум точки, за да се спаси.

Домакините имат 30 пункта в своя актив и са на 14-то място, като само две точки е разликата между тях и 15-ият Ботев Враца. Хебър е в серия от шест поредни загуби - най-лошата форма на тима през сезона. В миналия кръг отборът отстъпи на Ботев Враца с 0:1 като гост. За тима на Любослав Пенев е много важно да спре пропадането. Хебър ще бъде доста по-амбициран от Берое да спечели двубоя на собствен терен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията иззе незаконно оръжие и боеприпаси от частен дом в Бургаско
Полицията иззе незаконно оръжие и боеприпаси от частен дом в Бургаско
България ще има седем джудисти на световното първенство в Абу Даби
България ще има седем джудисти на световното първенство в Абу Даби