НОВИНИ

Специално за БНТ: Говори директорът на "Планинско рали Благоевград"

bnt avatar logo
от БНТ
17:36, 26.04.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжната прокуратура в Благоевград разследва причините за инцидента по време на тренировките преди старта на "Планинско рали Благоевград". 50-годишен пилот загина в събота по време на втория манш от тренировките.

Тече и вътрешна проверка от Автомобилната федерация на България, която ще провери документите по самото състезание, изрядно ли е било трасето и т.н. Тази комисия ще се произнесе в срок от 45 дни.

За първи път пред камерите застана директорът на състезанието Георги Стоянов. Той изказа съболезнования на близките на загиналия.

"Аз няма да коментирам нищо, защото оставяме в ръцете на разследващите органи да докажат как и какво се е случило. Защото ние винаги може да защитаваме дадена теза, но това са органите, които ще докажат какво в крайна сметка се е случило. Затова изчакваме и тогава ще излезем със становище", коментира пред БНТ той.

Част от участниците в ралито обвиниха организаторите, че не са спазени всички мерки за безопасност.

"Финалът е преместен още преди 5 години. Тук се виждат явно следите от стария финал и от новия финал. Обвиняват ни за неравности след финала - аз не виждам неравност след финала. Тази неравност, която е преасфалтирана, няма как да окаже влияние на този инцидент", каза още директорът на ралито.

Продължава разследването на смъртта на рали състезателя, загинал край Благоевград

По думите му практиката е да се мият трасетата в петък, за да може в събота за официалната тренировка трасето да бъде подготвено и почистено. А това, което оставя следа след преминаването на даден автомобил на тренировките, се мете, за да няма фракции. Затруднения възникват единствено, ако вали дъжд.

Репортер: Слави Илиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вода с цвят на ръжда тече от чешмите на две варненски села
Вода с цвят на ръжда тече от чешмите на две варненски села
Нови разкрития: Има ли връзка между взривовете в Чехия и отравянето на Гебрев
Нови разкрития: Има ли връзка между взривовете в Чехия и отравянето на Гебрев