НОВИНИ

Спомен за Боян Петров от дъщеря му Тея

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
21:04, 16.05.2020
8174
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Днес се навършват 2 години от прекратяването на спасителната операция по издирването на Боян Петров. Алпинистът остана завинаги в подножието на връх Шиша Пангма, но споменът за него ще живее вечно в дъщеря му Тея.

Тея Петрова, дъщеря на Боян Петров: За мен той си беше просто баща. Много добър баща. Никога не е бил строг с мен. Винаги беше устремен към нещо свое.

Хималайската корона - така наричат връх Шиша Пангма. Това е 11-тия осемхилядник, който атакува Боян Петров през пролетта на 2018 г.

Тея Петрова, дъщеря на Боян Петров: Това мисля, че бяха двете най-трудни седмици в живота ми, защото всичко беше толкова неясно... И неговото последно заминаване също. Не се притеснявах, просто знаех, че той всяко лято отива някъде и после се връща. Толкова върхове изкачи.

Безпрецедентната издирвателна операция, която обедини силите на над 100 души от Китай, Непал и България, както и 3 хеликоптера, завърши без успех.

Уроците му обаче, продължават да живеят чрез децата му, а най-важният сред тях е човек никога да не се отказва от това, което желае най-силно.

Цялото интервю с дъщерята на Боян Петров може да гледате утре - 17 май, в предаването "Арена спорт" от 17:30ч. по БНТ1.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха протестиращи срещу карантината в Лондон
Арестуваха протестиращи срещу карантината в Лондон
Наско Сираков е изявил желание да вземе акциите на "Левски"
Наско Сираков е изявил желание да вземе акциите на "Левски"