Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Предлагат да има застраховка срещу COVID-19 при пътуване през лятото

от БНТ
20:24, 16.05.2020
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Застраховки срещу коронавирус ще се предлагат на туристите при пътуване през лятото. Това стана ясно от думите на председателя на Асоциацията на българските туроператори Даниела Стоева в предаването "Още от деня" по БНТ. Застраховките са предназначени за българи, които искат да почиват в съседни на страната ни държави.

Медицинската застраховка, която в момента предлагат българските застрахователни компании, ще включва допълнителна опция. В стандартната полица ще има клауза за покриване на разходи за лечение на коронавирус в чужбина. Туроператорите са категорични, че повишаване в цената на услугата няма да има.

Евелина Пулева, туроператор: Когато българи отидат в Англия и се установи, че някой е болен, тогава цялото лечение ще бъде за сметка на тази застраховка, която го покрива.

От Асоциацията на туроператорите казаха, че такава застраховка вече се предлага, но точните условия при нея ще се уточнят от застрахователите съвсем скоро.

Даниела Стоева, председател на Асоциацията на туроператорите: Имайте предвид, че всеки един тест е актуален само към момента, към който е направен. Ако пътуването предстои след две или три седмици той може вече и да не е актуален, затова и тези здравни паспорти не влязоха в практиката.

Предстои и възможност за застраховка COVID-19 и за българските хотелиери. Оказва се, че те не са защитени, в случай, че има жалби за заразяване с коронавирус от чуждестранен турист.

Евелина Пулева, туроператор: Ако той предяви претенция към хотела, което наистина е страшно, да може да се разглежда този вариант дали да удовлетворят жалбата. В смисъл дали тази жалба е истинска или е спекула. Но това те ще го поемат да го установяват.

Туроператорите ще предлагат и още един вид застраховка, която ще даде възможност на българите да отменят пътуването си в чужбина, заради заболяване от коронавирус.

Елеана Цанова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Онлайн търговията е печелившият от пандемията бизнес
Онлайн търговията е печелившият от пандемията бизнес
Моловете се подготвят да отворят в понеделник
Моловете се подготвят да отворят в понеделник