НОВИНИ

Онлайн търговията е печелившият от пандемията бизнес

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:34, 16.05.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Един от секторите, които категорично печелят от условията на пандемия са интернет продажбите на стоки и услуги. Онлайн търговията у нас ще завърши годината с между 15 и 18% ръст, прогнозират от Българската е-комерс асоциация.

Заради пандемията на COVID-19 онлайн търговията бележи ръст, отчитат от бранша. Интересното е, че тенденциите от години напълно се обръщат.

Жанет Найденова, председател на Българска е-комерс асоциация: Кризата за едни бизнеси се отрази позитивно, с нови възможности, а за други се отрази като спад.

До 100% ръст отбелязват сектора за продажба на храни, дезинфектанти, уреди за дома и фитнес продукти. Спад, обратно на досегашната практика, има при продажбата на пътувания, самолетни билети, дрехи и обувки.

Жанет Найденова, председател на Българска е-комерс асоциация: Не можем да пренебрегнем навиците на потребителите в извънредната ситуация и на практика потребителското търсене диктува онлайн продажбите.

От ресорната асоциация обаче съветват потребителите да бъдат внимателни като пазаруват онлайн и да не се подлъгват от ниските цени.

Какво още се случва на онлайн пазара - гледайте в предаването на БНТ Бизнес.Бг на 20 май, сряда от 21 ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подготвя ли се строеж на екоплаж Иракли
Подготвя ли се строеж на екоплаж Иракли
Предлагат да има застраховка срещу COVID-19 при пътуване през лятото
Предлагат да има застраховка срещу COVID-19 при пътуване през лятото