НОВИНИ

Спор между БСП и областната управа на София заради партийната сграда

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:06, 05.10.2021
Чете се за: 02:27 мин.
У нас
Слушай новината

Напрежение между БСП и областната управа на София. От институцията твърдят, че БСП дължи голяма сума за неплатен наем за сградата на "Позитано" 20. От БСП отричат това и настояват за оставката на областния управител Митко Михайлов. Той от своя страна ги покани на среща, за да намерят решение на казуса и ги успокои социалистите чрез медиите, че няма да гонят БСП от централата на "Позитано"20 .

От областната управа твърдят, че БСП дължи 200 000 лева - стари задължения за неплатени наеми за сградата на "Позитано"20. Социалистите обаче отричат да е така. В позиция на Изпълнителното бюро се напомня, че през 2019 г. бяха приети промени в Закона за политическите партии, с които парламентарно представените формации се освобождават от заплащане на наем. Гневни са, че без да ги уведоми, областният управител начислява със задна дата недължими суми за наем и завежда дело срещу тях. Макар че му изпращат документи, доказващи, че не е така, не получават отговор. Казват, че ще търсят правата си по съдебен път и настояват за оставката на Митко Михайлов.

Казусът провокира реакция от прессекретариата на държавния глава. В съобщение до медиите от "Дондуков"2 заявяват:

"Във връзка с поредната дезинформация, тиражирана в медиите, прессекретариатът на президентската институция уточнява, че твърденията, че БСП ще бъде изгонена от партийната централа, са целенасочена манипулация и част от предизборната кампания."

Областният управител определи казуса като интрига и бездарен сценарий.

"Част от предизборната кампания на ГЕРБ. Проблемът е създаден и завещан от предходното ръководство на областната администрация, назначена от ГЕРБ. Призовавам политическите лидери да не стават подгласници на този сценарий. Нищо не грози дейността на БСП и централата на "Позитано", заяви Митко Михайлов - областен управител на София.

Митко Михайлов каза, че в подобна ситуация са и други партии. Отказа да отговаря на журналистическите въпроси с уточнението, че предстоят срещи, на които ще се търси решение на проблема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Федерацията по баскетбол иска публика в залите
Федерацията по баскетбол иска публика в залите
Срив в социалните мрежи: Какви ще бъдат последствията?
Срив в социалните мрежи: Какви ще бъдат последствията?