НОВИНИ

Спор в студиото на "Денят започва" между общинските съветници Борис Бонев и Карлос Контрера

bnt avatar logo
от БНТ
11:28, 27.05.2022
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Какво мотивира протестите на служителите в градския транспорт в София и как общината да се справи с високите цени на енергоносителите? По този въпрос спориха в "Денят започва" общинските съветници Борис Бонев от "Спаси София" и Карлос Контрера от групата "Патриоти за София".

Според независимия съветник Борис Бонев протестите на служителите в градския транспорт са политически мотивирани и са свързани с партия ГЕРБ. Той изтъкна, че подкрепя предоставянето на държавна помощ на "Столичен автотранспорт", но тя трябва да е срещу реформи.

"Протестите са политически мотивирани. Председателят на транспортните синдикати Екатерина Йорданова, която беше сред най-активните протестиращи, е председател на ГЕРБ-жени и е общински съветник от ГЕРБ вече четвърти мандат. Дъщеря ѝ е съпредседател на младежките транспортни синдикати, а също и зам.-председател на ГЕРБ - младежи. Тоест, връзката с ГЕРБ е повече от очевидна. Разбира се, че всеки има право на протест, но тук говорим за една добре организирана структура, която през последните месеци обикаляше депата и гаражите, за да плаши служителите в градския транспорт, че няма да имат заплати" - каза Борис Бонев.

"Протестите на работещите в градския транспорт не са политически мотивирани, съвпадат с вижданията на общината и интереса на гражданите. Няма как градският транспорт да спре да функционира. За целта е нужна държавна намеса. В общинският бюджет за пореден път се увеличи субсидирането на градския транспорт от общината, но тя не може до безкрай сама да поема поскъпването на енергоносителите." - е тезата на Карлос Контрера.

Контрера обвини Борис Бонев, че преди да стане общински съветник, е получил средства по 4 договора със Столична община за поставянето на табели в метрото, които според съветника от "Патриоти за София", са некачествено изпълнени.

Борис Бонев отвърна, че не става въпрос просто за табели, а за дизайн и изграждане на цялостна информационна мрежа от знаци в метрополитена, която е качествено изпълнена, на цени под пазарните.

Четирите договора са на обща стойност 40 000 лв. за период от четири години.

Целия разговор вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентина Маджарова: Делата на спецпрокуратурата ще са под риск, ако не се осигури буферен период за закриването ѝ
Валентина Маджарова: Делата на спецпрокуратурата ще са под риск, ако не се осигури буферен период за закриването ѝ
Служители в затворите и арестите започват символичен протест от днес
Служители в затворите и арестите започват символичен протест от днес