НОВИНИ

Според разследващите в Бургас трети човек е помагал на майката и сина, превозвали мигранти

bnt avatar logo
от БНТ
22:24, 03.02.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Майка и син са арестувани за трафика на 61 мигранти, които бяха задържани във вторник в Бургас. Според разследването има трети човек, също от семейството, който е помагал в превозването на бежанците. Прокуратурата определи обвиняемите като добре организирана група за нелегален превоз на чужденци.

24-годишният Величко Николов и 49-годишната му майка Димитринка помогнали на десетките мигранти от Афганистан да влязат у нас. Спукали гума и оставили буса с бежанците на пътя. Не е ясно каква е сумата, която е трябвало да получат от мигрантите.

"Те не признават за извършване на деянието към настоящия момент, поради което не са събрани доказателства точно какъв е размерът на получената имотна облага. Събрани са доказателства за евентуална съпричастност към деянието и на другия брат, но той към момента се укрива", обясни Антоанета Маркова, говорител на Районна прокуратура-Бургас.

Не е ясно откъде мигрантите са влезли у нас, нито къде е крайната точка, тъй като обвиняемите запазват мълчание.

"Обяснения ще даваме в по-късен момент на делото. Към този момент се възползват от правото си да откажат да дават обяснения", каза адвокатът на обвиняемите Сабин Дучев.

В съдебната зала, където днес се гледа мярката на обвиняемите, бяха техни роднини.

Голяма група нелегални мигранти са задържани при спецакция в Бургас

Величко доскоро е работил и живял в Германия. В Бургас имал собствен автосервиз, от където се предполага, че е взела буса за мигрантите. На домашния му адрес, откриваме неговата баба. Съседите на семейството са изненадани.

Двамата обвиняеми остават в ареста. Могат да получат наказание "лишаване от свобода" от 1 до 6 години и глоба до 20 хиляди лева.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Създават Алианс за развитие на творческите сили
Създават Алианс за развитие на творческите сили
Лодка с мигранти потъна край Канарските острови
Лодка с мигранти потъна край Канарските острови