НОВИНИ

Облачността ще намалее през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 03.02.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за по-значителни количества на валежите в южните и югоизточните райони - областите в най-тъмно синьо, където паднаха между 20 и 30 л/кв. метра. Снежната покривка е средно от 25 до 40 см, в югоизточните райони между 3 и 7 см, в Странджа и Сакар - около 15 - 20 см.

Валежите вече почти навсякъде спряха, през нощта и облачността ще намалее и утре сутринта ще бъде много студено, в повечето райони между минус 9° и минус 3°, на морския бряг – около минус 1°.

През деня ще духа слаб до умерен югозападен вятър, максималните температури ще са от 3° до 8°. В по-голямата част от страната ще бъде и слънчево.

Много добри условия за планински туризъм и зимните спортове. Времето ще е слънчево, като увеличение на облачността се очаква в следобедните часове.

Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в курортите ще се повишат. Опасността от лавини извън обработените писти е много висока!

На Балканите ще остане студено за сезона. Ще има разкъсана облачност, в отделни райони намаляваща до слънчево, а вятърът ще отслабне.

Ветровито с валежи от сняг ще е в северните и североизточните райони от континента. Дъжд ще вали в Западна и Централна Европа. По-високи от обичайните ще бъдат температурите в централната част от континента и по Средиземноморието.

У нас през почивните дни ще има много слънчеви часове, а температурите ще се повишат. В началото на новата седмица отново се очакват валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лампард: Ще дам всичко от себе си
Лампард: Ще дам всичко от себе си
Сотир Цацаров вижда рискове в Бюджет 2022
Сотир Цацаров вижда рискове в Бюджет 2022