НОВИНИ

Сравнително хладно и през втората половина на деня

bnt avatar logo
от БНТ
12:55, 25.10.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Времето
Слушай новината

С температури в широки граници беше тази сутрин – от минус 2° във Видин, Кнежа и Кюстендил до около 11 - 12° на морския бряг. Минималната температура в София е 2°.

Сравнително хладно ще остане и през втората половина на деня с максимални температури от 9° до 14°, на морския бряг, където ще духа умерен североизточен вятър – около 12 - 13°. Ще преобладава слънчево време, но по-късно през деня над крайните източни райони ще се образува ниска облачност, която ще се задържи значителна и през нощта.

В останалата по-голяма част от страната ще бъде ясно и тихо. В сутрешните часове в низините и около водните басейни ще бъде мъгливо, а на места в котловините ще се образува слана. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, по Черноморието - до около 10°, максималните слабо ще се повишат и ще са между 10° и 15°.

В Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, но в Източна ще се задържи предимно облачно и мъгливо. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Облачно и мъгливо ще бъде времето и по Черноморието. Максимални температури на въздуха - около 12 - 13°, в комбинация с умерен вятър от изток-североизток. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

За разлика от морския бряг, в планините ще бъде слънчево, а температурите ще се повишат с няколко градуса и максималните в курортите ще са от 4° на Алеко до 11° в Банско. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток.

Значителна облачност и валежи от дъжд ще има утре в северните райони на Британските острови и на Скандинавския полуостров, като в най-северните му части валежите ще са от сняг. В по-голямата част от Европа, включително и на Балканите, ще преобладава слънчево време, а причината е обширен антициклон, с център над Украйна.

У нас в близките дни максималните температури ще останат почти без промяна, а минималните слабо ще се повишат. Ще преобладава слънчево време, със сутрешни мъгли в низините, котловините, около водните басейни и в Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лек спад за Григор Димитров в ранглистата, ново върхово класиране за Кузманов
Лек спад за Григор Димитров в ранглистата, ново върхово класиране за Кузманов
С надяждане с раци започна лова на ракообразни във Флорида
С надяждане с раци започна лова на ракообразни във Флорида