НОВИНИ

Среднощен екшън: Хванаха двама младежи след шофиране с коктейл от наркотици в кръвта

bnt avatar logo
от БНТ
20:34, 16.12.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
Слушай новината

Двама младежи са задържани от полицията след среднощен екшън във Велико Търново. От колата, с която са се движели по един от възловите булеварди в града, били произведени изстрели от газов пистолет.

По-късно на място полицаите извършили технически проба, която отчела коктейл от наркотици в кръвта на младежа, управлявал колата.

Екшънът се разиграл късно снощи в района на автогара "Запад" във Велико Търново.

И двамата задържани младежи са на 21 години - от Стражица и от Лясковец. Единият, който бил зад волана, е познат на полицията. Не е осъждан, но има криминални регистрации за кражби като непълнолетен.

Полицейски екип ги спрял, след като от колата, с която момчетата се движели, се чули изстрели. Оказало се, че са стреляли с газ - сигнален пистолет. Нямали логично обяснение защо стрелят.

Служителите на реда направили техническа проба за употреба на алкохол и наркотици на шофьора. Тя отчела наличие на кокаин, метаамфетамин, метадон и опиати. Направена е и химическа проба, която трябва да потвърди резултата.

И двама са задържани за 24 часа. За шофирането под въздействието на наркотици и хулиганство законът предвижда до 3 години лишаване от свобода.

Автор: Мирела Дончева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ново бебе в екипа на БНТ
Ново бебе в екипа на БНТ
По-малко езикови паралелки ще има в София
По-малко езикови паралелки ще има в София