НОВИНИ

Средствата от даренията за наводнените села ще бъдат основно за мебели и електроуреди

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
18:10, 07.09.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

В дните след наводнението различни организации и институции започнаха да събират дарения и помощи за пострадалите. От Български червен кръст раздават дезинфектанти, одеяла, вода и дрехи на пострадалите. Вече са активни две ДМС кампании.

Питейна вода за хората от Трилистник. Доброволците на Българския Червен кръст за пореден ден обикалят пострадалите райони. По калните улици до домовете на хората тя се доставя с тази моторна каруца.

Ирина Драганчева е настанена с двете си деца във фургон. Вече е получила помощ от дарители - пералня, телевизор и храна.

Община Карлово разкри дарителска сметка за подкрепа на пострадалите. Вече са активни две DMS кампании - на община Карлово и на три граждански организации. Електроуреди и мебели за пострадалите семейства, както и подкрепа на родителите, чиито деца започват училище - за това ще бъдат изразходвани средствата, получени в кампанията на Фондация „Работилница за граждански инициативи", Национална асоциация на доброволците и Български дарителски форум.

Кампания призовава българите да дарят за пострадалите в наводнените карловски села

"Есемесът е на стойност 1 лев, като не се дължи ДДС. ДМС дарителската платформа може да изпратите дарителски есемес на 17 777. Можете да дарите и онлайн и да направите банков превод", каза Теодора Бакърджиева - изпълнителен директор на Български дарителски форум.

Само за първите 24 часа от началото на кампанията са събрани над 20 000 лева. Първи ден от дарителската кампания на КНСБ. Синдикалната организация набира пакетирана и консервирана храна, вода, хигиенни материали, одеяла, завивки, нови дрехи. Отворени са два пункта - в София и в Пловдив. Средства се събират по банковата сметка на фонда.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денчева е полуфиналистка на тенис турнир в Кайро, Василев се класира на четвъртфинал в Германия
Денчева е полуфиналистка на тенис турнир в Кайро, Василев се класира на четвъртфинал в Германия
След катастрофата край Панчарево: Състоянието на пострадалите остава без промяна
След катастрофата край Панчарево: Състоянието на пострадалите остава без промяна