НОВИНИ

Ст. комисар Хаджиев: Само за уикенд съставихме около 290 акта за неспазване на противоепидемичните мерки

bnt avatar logo
от БНТ
08:30, 13.04.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Сигурност и правосъдие

От началото на извънредното положение до момента съставените актове са над 500. Само за изминалия уикенд са около 290, от които 90 акта са за неносене на маски на обществени места. Данните обяви в "Денят започва" директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Надяваме се, че за предстоящите Великденски празници хората ще се осъзнаят, че е необходимо да си останат по домовете си, каза още старши комисар Георги Хаджиев.

Ст. комисар Георги Хаджиев - директор на СДВР: В събота столичани не бяха много дисциплинирани. Вчера обаче ситуацията беше коренно различна. За Великден ние проведохме срещи с представители на Светия Синод и църковните настоятелства. СДВР ще има ангажимента да обезпечава обществения ред около църквите. Организацията в самите църкви е ангажимент на църквата. Няма пречка при поискване от страна на свещениците полицията да окаже съдействие. В прилежащите територии ще има засилено полицейско присъствие и ще предупреждаваме гражданите да спазват противоепидемичните мерки", уточни гл. комисар Хаджиев.

"Ще положим максимални усилия да обособим КПП-та и да се опитаме да отделим потоците и да не допускаме струпване на хора", поясни шефът на СДВР.

Абсолютно целият ресурс на СДВР е ангажиран по контрола по спазването на противоепидемичните мерки. В момента, освен охранителният състав, на улицата е и оперативният състав и колегите осъществят контрол по спазването на мерките, уточни ст. комисар Хадциев

"Не бих могъл да коментирам дали е дошъл момент военните да помагат, доколкото знам те са готовност ", каза още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският бизнес и бизнесът на ОАЕ се обединяват в борбата срещу COVID-19
Българският бизнес и бизнесът на ОАЕ се обединяват в борбата срещу COVID-19
Въвеждат електронно разрешително за придвижване в града в Москва
Въвеждат електронно разрешително за придвижване в града в Москва