НОВИНИ

Станаха ясни почти всички 1/4 финалисти на "Голд къп"

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:33, 19.07.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
станаха ясни почти всички финалисти голд къп
Слушай новината

Седем отбора вече си гарантираха място на 1/4 финалите на турнира "Голд къп" на зона КОНКАКАФ, като до края на груповата фаза остават да се изиграят последните срещи от Групите C и D.

Мексико оглави подреждането в Група А след победа с 1:0 над състава на Ел Савадор, който въпреки поражението също продължава към следващата фаза.

В Група В в директния спор за първото място домакинът САЩ надигра с минималното 1:0 отбора на Канада с гол на Шакийл Мур още в първата минута на двубоя. И двата отбора влязоха в срещата, като сигурни участници в елиминациите, след като до момента имаха по 6 точки.

Утре вечер предстои да се изиграят срещите от Групи C и D, където вече са ясни три от четирите отбори, които ще продължат напред.

В Група C Коста Рика и Ямайка имат по два успеха и в директен спор ще трябва да определят кой ще оглави подреждането. Победителят ще срещне на 1/4 финалите отбора на Канада, а загубилият ще играе срещу САЩ.

В Група D пък Хондурас със сигурност продължава напред, но ако иска да го направи като първи отбор и да играе срещу Ел Салвадор, ще трябва да спечели срещу гост-участника в турнира Катар. В същото време домакините на Мондиал 2022 трябва да не загубят този мач, за да се класират за 1/4 финалите.

Надежди за място сред последните осем има и отборът на Панама, който обаче трябва да победи аутсайдера Гренада с разлика и да се надява Хондурас да направи същото срещу Катар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима нелегални мигранти са задържани на Дунав мост Русе - Гюргево
Петима нелегални мигранти са задържани на Дунав мост Русе - Гюргево
Доц. Кунчев: PCR е необходим при влизане в България, защото гарантира, че лицето не е носител на заболяването
Доц. Кунчев: PCR е необходим при влизане в България, защото гарантира, че лицето не е носител на заболяването