НОВИНИ

Станимир Стоилов: Левски може да се противопостави на ПАОК

станимир стоилов левски противопостави паок
bnt avatar logo
от БНТ
13:25, 19.06.2022
Чете се за: 05:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов бе гост в предаването на БНТ 1 „Арена спорт“. В ефира на обществената медия, Стоилов коментира лятната селекция на „сините“, предстоящите двубои на тима в Лигата на конференциите, както и темата за националния отбор.

Наставникът на Левски заяви, че лятната селекцията на столичани е приключила с привличането на новите попълнения Анте Блажевич, Ивелин Попов и Роналдо.

„На този етап смятам, че Ивелин Попов, Анте Блажевич и Роналдо ще са лятната селекция на Левски. Ако има изходящ футболист и позицията му се оголи, ще трябва да се подсилим. Мисля, че ще се справим с групата, с която разполагаме“, заяви Стоилов.

Той определи бразилецът Роналдо като нетипичен нападател и допълни, че това не е проблем за „сините“, тъй като те разполагат с голям набор от офанзивни футболисти, които могат да играят на тази позиция. Наставникът иска нападението на Левски да е още по-динамично и по-раздвижено през новия сезон.

„Роналдо е офанзивен футболист, но не е типичен нападател. На този етап не може да кажем, че имаме проблеми с нападението, след като постигнахме положителни резултати през миналия сезон. Билал Бари, Марин Петков, Ивелин Попов и Илиян Стефанов могат да играят атакуваща позиция. Ще се опитаме да организираме тройка нападатели, който да бъдат по-динамични и по-раздвижени“, каза Мъри.

Специалистът разкри, че Левски е можел да привлече Роналдо в редиците си още през декември като свободен агент.

„Роналдо можехме да го привлечем още декември месец като свободен агент. Разходът за такъв перспективен футболист не бе голям, а спонсорът пое по-голямата част от него“, добави треньорът.

Стоилов определи съперникът на „сините“ в Лигата на конференциите ПАОК като сериозен съперник, който Левски може да преодолее, стига бъде единен на терена.

„ПАОК е сериозен съперник. Не помня от колко години Левски не е имал толкова тежък противник още на старта в евротурнирите, но ние разполагаме с отбор, който може да се противопостави на ПАОК. Ако успеем, ще сме много доволни. Има план и стратегия за развитие на отбора и не трябва да се отклоняваме от пътя. Най-важни са колективните действия на терена. Отборът трябва да работи като часовников механизъм, за да може да компенсираме класата на противника. Ясно е, че можем да приключим евроучастието си още в първия кръг, но това е напълно нормално с оглед факта, че Левски загуби огромни си коефициент, който бе натрупал във времето“, коментира любимецът на „синя“ България.

Станимир Стоилов определи като „несериозно“ поведението на футболистите на Левски във фаза защита по време на контролата с новака в Първа лига Септември София. На „Герена“ двата тима завършиха наравно 1:1.

„На контролата със Септември се видя, че има несериозно отношение към играта на отбора във фаза защита. Ще се постарая този проблем да го реша в най-скоро време, защото в името на Левски компромиси не правя. След спечелването на Купата миналия сезон играчите трябва да разберат, че ангажиментите им вече са по-големи, отколкото бяха досега. Аз лично смятам, че Левски трябва да играе много по-добре. Без желание и амбиция няма как да се постигнат успехи във футбола. Без значение дали целите са изпълними или не, в Левски винаги трябва да се поставят високи цели“, категоричен е Стоилов.

Треньорът на Левски коментира и темата за националния отбор. Той смята, че Димитър Димитров-Херо би бил подходящ кандидат за поста, но посъветва ръководството на БФС да обмислят добре решението си. Стоилов е на мнение, че в представителния ни тим трябва да се викат единствено футболисти, който са в най-добра момента форма.

„Аз съм се учил от Димитър Димитров като треньор, той се е справял в тежки ситуации в шампионски отбори. Най-важно в този момент е ръководството на БФС да прецени кой е най-подходящият човек за тази работа. Не трябва да се търси подмладяване на отбора, а да се викат тези футболисти, който в момента са в най-добра форма. Ръководството на БФС трябва да мисли, когато назначава национален селекционер“, завърши Станимир Стоилов.

Цялото интервю с Станимир Стоилов в „Арена спорт“ вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Петров: Гонзо ще ме извинява, но аз го смятах за човек с достойнство
Мартин Петров: Гонзо ще ме извинява, но аз го смятах за човек с достойнство
Гранични полицаи задържаха на ГКПП "Калотина" двама чужди граждани с над 5 кг хероин
Гранични полицаи задържаха на ГКПП "Калотина" двама чужди граждани с над 5 кг хероин