НОВИНИ

Станимира Петрова стартира с победа в турнира по бокс на Европейските игри в Полша

бъбречна криза извади станимира петрова световното първенство бокс индия
Снимка: БФ Бокс архив
bnt avatar logo
от БНТ
15:02, 26.06.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Българката Станимира Петрова стартира с победа над действащата европейска шампионка Анастасия Ковалчук в турнира по бокс на Европейските игри в Краков, Полша.

Националката, която е световна и трикратна европейска златна медалистка, както и четирикратна носителка на Купа "Странджа" срази украинката с 5:0 гласа (30:26, 30:25, 30:27, 30:27, 30:27) в категория до 54 килограма.

Петрова изигра умно и точно срещата с Ковалчук, показа класа и разгърна уменията си. Още от първия рунд българската боксьорка даде да се разбере, че има повече аргументи, взе убедителна преднина и използва агресията на съперничката си, за да я засипе с точни контриращи действия в следващите две части.

За място на полуфиналите и съответно квота за Олимпийските игри в Париж Станимира Петрова ще се изправи срещу Дженифър Лийн (Ирландия) в сряда следобед.

Българското участие в бокса в Краков продължава около 15:30 часа, когато ще се проведе двубоят на Даниел Асенов. Шесткратният европейски шампион при мъжете и подрастващите ще се изправи срещу представителя на домакините Якуб Сломински. Срещата в категория до 51 килограма ще се играе на ринг Б.

По-късно в категория до 60 килограма Аслъхан Мехмедова ще боксира срещу хърватката Сара Берам, която е бронзова медалистка в по-горната категория от Европейското първенство в Будва, Черна гора. Мачът е планиран във вечерната сесия и се очаква да започне около 19:30 часа на ринг Б.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК одобри още 9,77 млн. евро за българските земеделци, пострадали от украинския внос
ЕК одобри още 9,77 млн. евро за българските земеделци, пострадали от украинския внос
Атанасова: За нас стои въпросът за подписване на коалиционно споразумение
Атанасова: За нас стои въпросът за подписване на коалиционно споразумение