НОВИНИ

Станислав Балабанов, ИТН: Не виждам проблем с избора на управител на БНБ

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
19:01, 26.03.2022 (обновена)
Чете се за: 03:32 мин.
У нас
Слушай новината

Не виждам проблем с избора на управител на БНБ, кандидатурата не е залегнала в коалиционното споразумение. Г-н Каримански е подготвен отдавна за този пост, той се представи пред всички политически формации, прие тежки два бюджета. Съвкупността на образа му показва, че може да бъде избран за гуверньор на БНБ, заяви в "Говори сега" депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Той обяви, че от "Има такъв народ" очакват подкрепа от цялата зала и поясни, че никой не може да забрани да се гласува по съвест.

"Няма нужда да се срещаме с когото и да било. Тези срещи трябва да ги направи г-н Гюров, трябва да ни убеди в професионалните си качества. Запознати сме само с биографията на Андрей Гюров", допълни Станислав Балабанов и попита защо г-н Гюров е бил предложен в последния момент.

Две са номинациите за гуверньор на БНБ

Станислав Балабанов беше категоричен, че от "Има такъв народ" вярват на всички коалиционни партньори.

Какви са правомощията на управителя на БНБ?

"Трябва да има А отбор, който да променя, обединено мисля, че се справяме добре. Идеята на Василев и Петков е, че когато има вакантни постове се поставят на масата най-добрите кандидатури и се избира. Тези 100 дни бяха едни от най-тежките, проблемите са огромни - войната, ковид кризата, инфлацията, корупцията", добави Станислав Балабанов.

По думите му решенията са между лидерите на 4-те партии в коалицията.

"Ситуацията в предходните парламенти беше различна, затова има четворна коалиция, която прави всичко възможно да стабилизира държавата. Предстои тежка съдебна реформа и трябва да има колективни решения", каза още Станислав Балабанов.

Той коментира и ареста на Бойко Борисов. Според Станислав Балабанов МВР е постъпило логично на база на фактите от последните години.

Искрен Митев, ПП: Чух от хората, че арестът на Борисов е бил празник

"Става въпрос за много други престъпления и те ще светнат. Европейската прокуратура разглежда сигнали свързани с евросредства", обяви Станислав Балабанов и отбеляза, че е необходимо да се смени съставът на ВСС и да се прекратят правомощията на главния прокурор Иван Гешев.

Станислав Балабанов коментира, че президентът Румен Радев има право да се изказва свободно и да е коректив на всяка една власт. Балабанов подчерта, че когато президентът реши да критикува сегашното правителство го прави.

"Логично беше поискана оставката на Стефан Янев. Дали случващото се в Украйна все още е военна операция или наблюдаваме една брутална война. Не мисля, че ще се стигне до предоставяне на въоръжение на Украйна", каза още Станислав Балабанов.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са алтернативите на руски газ и колко ще ни струват?
Какви са алтернативите на руски газ и колко ще ни струват?
Президентът Румен Радев: Няма да допусна въвличането на България във военния конфликт
Президентът Румен Радев: Няма да допусна въвличането на България във военния конфликт