НОВИНИ

Владислав Панев, ДБ: След 100-те дни управление оценката е 5 от 6

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
18:19, 26.03.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

След 100-те дни управление на правителството оценката е 5 от 6. Това, което е възможно, се прави, коментира в "Говори сега" Владислав Панев, заместник-председател на парламентарната група на "Демократична България" и съпредседател на "Зелено движение".

По думите му общият договор за покупка на газ ще се отрази в посока повече независимост за България.

"Диверсификацията ще бъде завършена преди началото на следващия отоплителен сезон. Колкото повече избор за покупка на газ имаш, толкова по-добра цена може да получиш. 80 - 90% от газа в момента влиза от Русия. Употребяваме годишно 3 милиарда кубически метра газ. Нулев е вариантът Европа да не внася газ от Русия. Последната година 10 пъти скочи цената на газа, който употребява повече газ, толкова повече ток плаща. 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" имат поне още 20 години живот", заяви Владислав Панев.

Той подчерта, че случаят с аварията в ПАВЕЦ "Чаира" трябва да се разследва.

Няколко институции ще изясняват причините за аварията в ПАВЕЦ "Чаира"

"Става въпрос за лош избор на подизпълнител, а не за саботаж. Случаят ще коства енергийната зависимост на България за месеци напред, не бих искал оставки преди да има повече информация по случая", добави Владислав Панев.

Относно споразумението за завод за батерии той коментира, че има нещо притеснително, но го разглежда като меморандум за сътрудничество. Владислав Панев подчерта, че трябва да има пазарен подход и състезателна процедура и изрази убеждение, че Кирил Петков не е корумпиран.

Депутатът от "Демократична България" не пожела да коментира ареста на Борисов, но заяви, че "всеки трябва да бъде равен пред закона".

"Имаме достатъчно основания да смятаме, че корупцията с еврофондовете е огромна. Приветствам всяко разследване за публичните средства, бъдещето е в печелене на конкурентоспособност", каза още Владислав Панев.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Говори сега"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четири големи български града излязоха на шествие с призив "Спрете войната!"
Четири големи български града излязоха на шествие с призив "Спрете войната!"
Лудогорец обърна и разгроми Етър, хеттрик за Тисера
Лудогорец обърна и разгроми Етър, хеттрик за Тисера