НОВИНИ

Слънчево време до края на деня

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 26.03.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Днес времето ще бъде слънчево. Максималните температури ще са между 15° и 20°, малко по-ниски по Черноморието – между 11 и 13 градуса. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад.

През нощта ще е безоблачно, а минималните температури ще са между 1° и 6°, в София – около 2°.

И утре ще се радваме на повече слънчеви часове. Временни увеличения на облачността ще има само над североизточните райони. Ще духа умерен северозападен вятър, който бързо ще отслабне и в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток.

Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - 19° и отново по-ниски по Черноморското ни крайбрежие, където ще са между 13° и 16°. И там ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, а вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Чудесно време в планините. Ще бъде слънчево и топло, а вятърът ще е умерен от северозапад.

Максималните температури ще се повишат и в курортите ще са между 4° и 11°. Остава опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.

Предимно слънчево и топло ще бъде времето и над Западна и Централна Европа, включително и на Балканите, където температурите ще са дори по-високи от обичайните за сезона. Облачно с валежи от сняг ще бъде над Скандинавския полуостров, а също и на много места в Източна Европа, където пък се очаква застудяване.

У нас в началото на новата седмица облачността ще се увеличи. По-голяма вероятност за слаби превалявания от дъжд има във вторник, главно в Южна България. Температурите ще се повишат с още 2 - 3 градуса и в четвъртък максималните в цялата страна ще са над 20°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-трудна матура по български език очаква зрелостниците тази година
По-трудна матура по български език очаква зрелостниците тази година
От нашите пратеници на молдовската граница: Стотици украинци бягат от войната, други се връщат по домовете си
От нашите пратеници на молдовската граница: Стотици украинци бягат от войната, други се връщат по домовете си