НОВИНИ

Станислав Генчев пред БНТ: През второто полувреме показахме, че в този момент ние сме по-добрият отбор (ВИДЕО)

Специалистът оцени и шансовете на неговия отбор за шампионската титла в България след победата във Вечното дерби срещу ЦСКА.

Станислав Генчев
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:24, 20.10.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ПФК Левски София Станислав Генчев коментира пред БНТ какво са направили неговите възпитаници, за да могат да надиграят ЦСКА във Вечното дерби, завършило 1:0 в полза на "сините".

"С по-голямото желание. Мачът не го започнахме, така както искахме - малко по-нервни бяхме и първото полувреме беше равностойно. През второто полувреме показахме, че определено в този момент ние сме по-добрият и по-стойностният отбор. Притиснахме противника в неговата половина. Цяло едно полувреме играхме пред една врата, както се казва. Имаше 2-3 опасни контраатаки за ЦСКА и това беше. Ние създадохме много голови ситуации. Не можахме да реализираме гол по-рано, но аз съм благодарен на момчетата за себераздаването, което показаха и желанието най-вече за победа, защото то беше водещо в днешния мач", започна той.

Специалистът оцени и шансовете на неговия отбор за шампионската титла в България след победата в такъв важен мач.

"Всяка една победа е важна за нас. В миналия мач загубихме и Лудогорец се откъсна на три точки. Ние трябва да правим всичко възможно да спечелим всеки следващ мач, да не позволяваме на Лудогорец да се откъсне и да го притискаме, за да може да играе под напрежение. За нас е важно да се борим до последно за титлата и да покажем, че имаме дух", заяви Генчев.

Старши треньорът на "сините" бе категоричен, че между него и Александър Томаш никога не е имало личен проблем, въпреки размяната на реплики между двамата специалисти в медиите.

"Ние с него никога не сме имали проблеми, дори преди мача се поздравихме и прегърнахме, чисто приятелски. Аз съм сигурен, че репликите малко бяха преекспонирани. Аз на следващия ден, след пресконференцията, казах че, когато имам предвид за един отбор, че няма шанс да стане шампион, когато в първите шест мача е загубил пет, също включвам и нас в това число. От ЦСКА тогава доста се обидиха, но после всичко се изясни и видяхте, че днес запазихме добрия тон, така беше и по трибуните. Всяка публика си подкрепяше отбора. Аз искам да поздравя нашите фенове, които не оставиха празно място на стадиона и ни подкрепяха до последно и бяха нашият 12-и играч", сподели Станислав Генчев.

Вижте цялото интервю на Станислав Генчев във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време с максимални температури до 19°
Слънчево време с максимални температури до 19°
Пускат парното в София
Пускат парното в София