НОВИНИ

Равносметката след Вечното дерби с Емил Спасов и Георги Илиев (ВИДЕО)

Двамата бивши футболисти коментираха и тежката загуба на България в средата на седмицата от Северна Ирландия с 0:5 в Белфаст.

Емил Спасов, Георги Илиев
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
14:15, 20.10.2024
Чете се за: 05:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендата на Левски София Емил Спасов и легендата на ЦСКА Георги Илиев бяха гости в студиото на "Арена спорт". Двамата коментираха равносметката след Вечното дерби, завършило 1:0 в полза на "сините".

Престрелките в студиото започнаха преди водещия Илиян Енев да зададе първия си въпрос, когато Илиев "похвали" с голяма доза ирония организацията и главния съдия в сблъсъка Драгомир Драганов.

Въпреки победата на Левски, Спасов заяви, че има по-големи очаквания, като става въпрос за Вечното дерби.

"Ако трябва да бъда честен, моите изисквания са по-големи за това дерби. Не съм очарован от играта и на двата отбора. Разбира се, най-хубавото в тази среща беше победата, която извоюваха, макар и в последните минути, с един хубав гол на централния защитник Макун. Като че ли имаше изключително много напрежение и в двата отбора. Те много трудно си подаваха топката. Не знам дали са им толкова възможностите, но това бе един прекрасен терен. Аз лично бях учуден, тъй като само преди месец беше в много лошо състояние. Явно, че са направили всички възможни усилия, за да подобрят тревистото покритие", сподели Спасов.

Легендата на Левски разкри още, че е бил разочарован от факта, че е нямало нито един българин в титулярния състав на ЦСКА, на което Георги Илиев отговори:

"Аз бях направил едно изказване преди мача, че не трябва да играят българи за ЦСКА в този мач, за да не загубят. В момента, в който пуснаха двама българи, ни вкараха гол. Просто на този етап това са възможностите на тези играчи."

Той разгърна и казаното по-рано за стандарта на съдийство във Вечното дерби.

"Съдията, за мен, 1000%-а дузпа за ЦСКА не даде. Колкото до червения картон (за Лиам Купър) - може да го даде. Спокойно може да му даде червен картон. Но едното е червен картон, другото е чиста дузпа", категоричен бе Илиев.

Двамата бивши футболисти коментираха и съответната перспектива за бившите им отбори с оглед класирането им в Първа лига.

"Колкото до това дали отборът ще се представя и ще преследва първото място, аз съм малко по-скептичен. Както предполагам, че и Наско Сираков е казал - да не бързаме толкова. Всичко това минава през доста мачове напред в първенството, през задължителни победи срещу Лудогорец и ЦСКА, за да може отборът да стане шампион, което много би ме зарадвало, но трябва да гледаме реално на нещата. Както Георги каза преди малко, далеч сме от състоянието и възможностите на Лудогорец, който има дълга скамейка и играчи, които струват повече от милион, и действително напоследък влиза във форма. Виждате, че печели сериозно мачовете си и с доста убедителен резултат", сподели Емил Спасов.

"Всички вярват в Александър Томаш. Той тепърва се доказва. ЦСКА не е Варна, не е Пловдив, не е Търново. ЦСКА и Левски са съвсем други клубове. Не ми харесват тези изказвания на ръководството, винаги след като загубим, че сме стигнали дъното. Паднахме от Спартак Варна - стигнахме дъното. Паднахме от Септември - стигнахме дъното. Паднахме сега от Левски - стигнахме дъното... ами хайде да излезем от това дъно! Все пак сме ЦСКА. Несериозно е при този бюджет, който имаме - 20 милиона, да има такива коментари. Освен новия изпълнителен директор, който с идването каза, че освен за шампионска титла - друго е нищо", сподели Георги Илиев.

Накрая Спасов и Илиев коментираха и тежката загуба на България в средата на седмицата от Северна Ирландия с 0:5 в Белфаст.

"За мен беше много учудващо. До този момент Илиан Илиев се справяше перфектно със задачата си. В този мач, а и в предишния, отборът излезе като че ли примирен, уморен, някакси притеснен и не показа възможностите, които до момента показваше. Сега, дали липсата на определени състезатели е повлияла на това, не мога да кажа, но тази загуба ще тежи и Илиан беше абсолютно прав, че срина всичко това, което беше направил тази последна година", заяви легендата на Левски София.

Вижте цялото интервю на Емил Спасов и Георги Илиев във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Даниил отслужи тържествена света литургия в Дупница
Патриарх Даниил отслужи тържествена света литургия в Дупница