НОВИНИ

Стефано Пиоли: Трябва да уважим протеста на феновете

стефано пиоли вярвам заслужавахме повече разочаровани сме приключихме шампионската лига
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:29, 06.05.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Милан Стефано Пиоли обяви, че "тихият" протест на феновете "росонерите" трябва да бъде уважен, след като част от привържениците на тима напуснаха Южната трибуна четвърт час преди края на шампионатния двубой срещу Дженоа, завършил 3:3 на "Сан Сиро".

В началото на срещата пък тифозите разпънаха плакати с искания за промени в клуба, като според мнозина това включва и напускането на наставника Пиоли.

"Феновете избраха този тип протест и ние просто трябва да ги уважаваме. Нашите привърженици са много ценни през последните години. Те си имат своите причини, за да изберат този протест", коментира италианският специалист след вчерашния мач.

Бъдещето на Стефано Пиоли начело на Милан изглежда все по-несигурно, след като неговият отбор не успя да спечели четвърти пореден двубой от Серия "А", а освен това вече е ясно, че ще завърши втора поредна кампания без трофей, като в първенството изостава на 18 точки от големия съперник и новокоронясан шампион Интер.

На фона на всичко това медиите в Италия считат, че престоят на Пиоли на "Сан Сиро" е към своя край. Най-големият успех на "росонерите" под ръководството на 58-годишният пък си остава спечелването на титлата през сезон 2021/22.

Сред имената, които се спрягат за неговото място в Милано, са Хулен Лопетеги, Серджо Консейсао, Тиаго Мота, Доменико Тедеско, Пауло Фонсека, а вчера в пространството се завъртя и името на Томас Тухел.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров ще играе срещу японец или австриец в първия си двубой на Мастърса в Рим
Григор Димитров ще играе срещу японец или австриец в първия си двубой на Мастърса в Рим
Кошмарен трафик по Е-79 край Симитли в края на почивните дни
Кошмарен трафик по Е-79 край Симитли в края на почивните дни