НОВИНИ

Стефка Костадинова: Заслужаваме нашето място по света и го доказваме всеки ден

Спортът обединява и всеки един спортист трябва да участва на олимпийски игри. Аз съм за това на олимпийски игри да участват всички спортисти, каза председателят на БОК

стефка костадинова заслужаваме нашето света доказваме всеки ден
bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 21.05.2023
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Искам да поздравя цялото олимпийско семейство в България с нашата 100-годишнина. Годишнина която доказа и показа, и тепърва ще показва какво може българския спортист, какво може българския дух и всички трябва да станем на крака, защото тези хора написаха със златни букви имената си не само в българската история, а и в световния спорт. Тези хора заслужават аплодисменти. Това каза председателят на БОК Стефка Костадинова, която гостува в предаването "Арена спорт" по повод вековния юбилей на организацията.

Тя подчерта, че България е една от първите държави, които са възстановили олимпийските игри през 1896 година.

"В новия век нещата се смениха, младото поколение са много по-добри от нас, защото те са над нещата, те не си пълнят главите с политика. Тепърва младите хора ще показват своите възможности", обясни Костадинова.

"Мисля, че догодина на Олимпийските игри в Париж отново ще се радваме, надявам се, когато си идваме от Париж да взимате интервюта от всички златни момичета и момчета, от тези, които знаят че олимпийските игри са каймака на една спортна кариера", заяви председателят на БОК.

"В Токио доказахме че не е важна бройката, а качествата. Борбата и щангите тепърва започват предолимпийските квалификиции и се надявам да са здрави, и да се борят до край и да спечелят квоти за Париж 2024", каза още Костадинова.

Тя не пожела да посочи своя фаворит за медал от Олимпийските игри в Париж.

"Най-важното е нашите състезатели да не се плашат от имена, там всички са на един старт, там ти отиваш, побеждаваш, взимаш си златото и казваш довиждане. Не мога да посоча име, те си знаят, не искам да ги натоварвам с очаквания", обясни легендарната българска лекоатлетка.

"Париж ще бъде по-различен от Токио с това, че е по-близо до България. Генерално е по-различен с това, че смениха каратето с брейка. Тогава нямаше война, а сега има война, нямаше и коронавирус. Спортът обединява и всеки един спортист трябва да участва на олимпийски игри. Аз съм за това на олимпийски игри да участват всички спортисти /включително тези от Русия и от Беларус/", заяви Костадинова.

"Боксът трябва да остане в олимпийската програма, ние имаме много шампиони и е много красив и ефектен спорт. Заслужаваме нашето място по света и го доказваме всеки ден", заяви още Костадинова.

Вижте цялото интервю във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефани Кирякова: Напълно заслужен златен медал за ансамбъла ни
Стефани Кирякова: Напълно заслужен златен медал за ансамбъла ни
Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна
Джо Байдън обяви нов пакет военна помощ за Украйна