НОВИНИ

Стилияна Николова завърши Световната купа със злато на бухалки, Ева Брезалиева със сребро

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:40, 02.04.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
стилияна николова завърши световната купа злато бухалки ева брезалиева сребро
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Българката Стилияна Николова завърши участието си на Световната купа по художествената гимнастика с титла във финала на бухалки.

Пред пълните трибуни в "Арена София" младата ни грация изигра поредното си много силно съчетание и напълно заслужено грабна златния медал с оценка от 34.000 точки.

Българският триумф на бухалки пък бе допълнен и от второто място на Ева Брезалиева, която за втори пореден ден демонстрира отлична игра на този уред и заслужи място на почетната стълбичка с резултат от 32.700 пункта.

Трета във финала на бухалки се класира италианката София Рафаели, която получи оценка от 32.150 точки.

Последният финал от програмата при индивидуалните гимнастички беше този на лента, като нашата Стилияна Николова излезе на килима в опит да грабне пети златен медал от Световната купа в София, но за съжаление, леки неточности я оставиха на четвърто място в крайното класиране.

Въпреки всичко 17-годишната Николова приключи надпреварата с общо четири златни медала, след като вчера грабна титлата в многобоя, а по-рано днес отвя конкуренцията във финалите на обръч и топка.

Грешки допуснаха и част от останалите фаворитки, което доведе до сериозни изненади при разпределението на отличията на лента, където титлата заслужи представителката на Узбекистан Тахмина Икромова, която завърши с равен актив от по 30.900 точки с казахстанката Елжана Таниева, ни Икромова получи предимство заради по-високата си оценка за изпълнение. Бронзът пък грабна бразилката Барбара Домингос.

До финала на Световната купа по художествена гимнастика в София остава единствено финалът на три ленти и две топки, където ще участва и българският ансамбъл. Състезанието може да наблюдавате на живо в ефира на БНТ 3 и онлайн тук.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов стартира успешно в квалификациите в Маракеш, Алекс Лазаров отпадна
Димитър Кузманов стартира успешно в квалификациите в Маракеш, Алекс Лазаров отпадна
Без обхват и без аптека - как живеят хората в село Ботево
Без обхват и без аптека - как живеят хората в село Ботево