НОВИНИ

Столичен абсурд: Асфалтирана улица стана кална пътека в ж.к. "Малинова долина"

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
07:18, 16.02.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Столичен абсурд - след строителни дейности в ж.к. "Малинова долина" улица в квартала е напълно унищожена - за една седмица от асфалтирана улица се превръща в кално пространство.

Строежът започна миналата седмица. Минава тежка техника, която съсипа улицата, изградена изцяло със средства на живеещите на нея, обясни пред БНТ Десислава Радева, жител на кв. "Малинова долина". Тя допълни, че не се знае кой е строителят.

По думите на друг жител на квартала строителите са обещали да направят ремонт, но чак след година, когато строителните дейности приключат.

И камионите за сметоизвозване вече ще спрат да изхвърлят боклука ни, допълни Десислава Радева. В този квартал никой никога не ни чува. За мен всички са абдикирали, допълни жената.

Ето какво отговориха по казуса от Столичния инспекторат:

Ето каква е и позицията на район "Студентски":

Строителят на обект, находящ се в кв. "Малинова долина 1-6 част", извършва извозване на земни маси в нарушение на маршрута, който му е разрешен с издаденото му направление от район "Студентски". Същият самоволно и без разрешение преминава през ул. "Инж. Стоимен Сарафов", находяща се в друга част на квартала – "Малинова долина – Изток", като по този начин я уврежда значително. Съставен е констативен протокол и са наложени имуществени санкции. Процедира се забрана на строителството на обекта до възстановяване на нанесените щети.

Вижте повече подробности във видеото

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Класирането на фигуристките в Пекин ще бъде считано за предварително заради Валиева
Класирането на фигуристките в Пекин ще бъде считано за предварително заради Валиева
Щастлив край: Спасиха ленивец от електрически стълб
Щастлив край: Спасиха ленивец от електрически стълб