НОВИНИ

По-топло от обичайното за сезона в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 16.02.2022
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Облачността днес ще бъде значителна, а до обяд в низините и котловините в Южна България отново ще има мъгли. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните ще се повишат още и ще са от 11° до 16°, по-ниски в районите с по-трайни мъгли – между 7° и 10°. На отделни места в Западна България ще превали дъжд, в планините – сняг. Ще духа слаб, в източните райони – умерен югозападен вятър.

И по Черноморието облачността ще е значителна, но ще се задържи без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Облачно ще е и в планините, но само на отделни места, главно в масивите в Западна България, ще превали дъжд, над около 1500 метра – сняг. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад – югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

В четвъртък в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. В петък ще бъде ветровито, на места с превалявания, като границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1500 метра. През почивните дни ще преобладава слънчево време, с повече облаци в неделя, но почти без валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС ще обсъжда помощите за регионите от ЕК на редовното си заседание
МС ще обсъжда помощите за регионите от ЕК на редовното си заседание
6589 са новите случаи на коронавирус за денонощието
6589 са новите случаи на коронавирус за денонощието