НОВИНИ

Отличен първи манш за Алберт Попов и Камен Златков в слалома на Игрите

отличен първи манш алберт попов слалома
bnt avatar logo
от БНТ
05:08, 16.02.2022
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Отличен първи манш проведе Алберт Попов в слалома на Олимпийските игри в Пекин. Той финишира за 54.52 секунди, което му отреди временното 9-о място на пистата "Ледената река".

Другият български представител Камен Златков също направи много добро представяне и заема 20-ата позиция към момента. Той завърши с време 55.66 секунди (+1.74).

С класирането си в топ 30 двамата ще се спуснат в силната група от скиори във втория манш от 7.45 часа.

В горната част от трасето Алберт Попов имаше дори аванс от 0.02 секунди, но в долната част реши да не прави излишни рискове и завърши на +0.7 секунди от първия в класирането. Самият той сподели за БНТ, че е можел да се справи малко по-добре в стръмната част от пистата.

Вторият манш започва в 7.45 часа наше време и можете да го проследите на живо по БНТ 3 и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

„Не беше лесно, защото теренът имаше дупки или нещо такова, има странни следи, които карат ските да се плъзгат. Не осъзнавах, че движа толкова добре. В стръмната част усетих, че позицията ми е доста назад. Тук виждам най-голямата си грешка в трасето, но като гледам – в шамарите съм“, сподели Алберт Попов.

Самият скиор смята, че има още резерви и може да подобри представянето си във втория манш.

„Като е слънце е по-добре, вижда се всичко, можеш да реагираш по-добре. Малко е студено, на всички ни текат носовете. Хубав ден. Смятам, че на първото трасе хванах терена и условията. Надявам се във втория манш да дам още малко“, каза още Алберт Попов.

25-годишният Камен Златков определи трасето за слалома като "доста странно".

„Класирането е оптимално. Позицията ми за втория манш е много хубава, мисля, че ще имам предимство. Вторите маншове са ми силната страна. Мога да кажа, че съм доволен. Теренът е доста странен, предразполага много рискове и може да се случи всичко“, сподели Камен Златков пред БНТ.

Лидер след първия манш е Йоханес Щролц от Австрия с време 53.92 секунди. Челната тройка допълват двамата представители на Норвегия - Хенрик Кристоферсен (+0.02) и Себастиан Фос-Солевааг (+0.06).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6589 са новите случаи на коронавирус за денонощието
6589 са новите случаи на коронавирус за денонощието
Ясни са четвъртфиналните двойки в мъжкия турнир по хокей на лед
Ясни са четвъртфиналните двойки в мъжкия турнир по хокей на лед