НОВИНИ

Столичната община обеща нови 1500 места в детски ясли и градини, родителите недоволни

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:35, 01.06.2020
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Нови 1500 места в яслите и детските градини ще осигури Столичната община за есента. Това обяви заместник-кмета на София Тодор Чобанов след среща с протестиращи родители. По думите му, местната власт не може да се справи изцяло с проблема с недостига и ще е нужна подкрепата на правителството. Родителите не останаха доволни и се заканиха да продължат с протестите си.

Основна причина за недостига на места в детските градини е увеличението на младите хора, които идват от провинцията в София. По думите на заместник-кмета Тодор Чобанов дневно повече от 60 човека се преселват тук и недостига на места в градините се увеличава.

Тодор Чобанов, зам. -кмет на София: Общината не е в състояние да реши изцяло този проблем, макар и да работи активно вече много години.

По думите на Чобанов в момента в София са изградени 103 нови градини, но те са недостатъчни. Инвестициите ще продължат като засега общината отхвърля идеята на родители да получават ваучери при недостиг на места, за да доплащат частни градини или да остават вкъщи.

Тодор Чобанов, зам. -кмет на София: Нашата твърда позиция е, че средствата трябва а бъдат инвестирани в нови обекти, за да може и родителите, които ще дойдат в бъдеще да имат места.

Протестиращите не си тръгнаха доволни от срещата с общинарите.

Кристина Касабова, организатор на протеста: Няма конкретни мерки, няма конкретни решения, в рамките на седмица-две ще се срещнем пак с техни предложения за решаване на всеобщия проблем.

Протестите ще продължат, както и срещите между общинарите и протестиращите родители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
IN MEMORIAM: Спомен за Кристо
IN MEMORIAM: Спомен за Кристо
По следите на комикса... Темида проверява Божковата "Истинска приказка"
По следите на комикса... Темида проверява Божковата "Истинска приказка"