НОВИНИ

Стоян Орманджиев: Новият стадион на ЦСКА ще бъде построен

Изпълнителният директор на "червените" поясни как ще продължи изграждането на стадиона, селекцията през лятото и работата в школата

Стоян Орманджиев
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:54, 07.05.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на ЦСКА - Стоян Орманджиев, говори по редица актуални теми свързани с бъдещето на клуба, като засегна и основната тема с реконструкцията на стадион „Българска армия“.

Както е известно, Гриша Ганчев и синът му Данаил предоставиха безвъзмездно акциите си на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

„Ние сме наясно каква е ситуацията. Искам да успокоя цялата общност, че стадионът ще бъде построен. Наясно сме какви са административните пречки досега, имаме недоброжелател, знаете кой е. Имайте предвид, че към момента са внесени 7 милиона и малко, а още този месец ще се внесе разликата до 28 милиона“, каза Стоян Орманджиев.

След смяната на собствеността, юношата на ЦСКА ще се занимава основно с административните дела в клуба.

„Досега акциите бяха разделени 40 на 40 с участие на Христо Стоичков. Към днешна дата всички акции ще бъдат във "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука" и участието на Христо Стоичков се запазва. Ако може да го структурираме като модел на управление, ние с Филип Филипов ще сме изпълнителни директори, като той ще е отговорен за футболната част, а аз ще съм по към административната част“, допълни Орманджиев.

Изпълнителният директор посочи как ще протече подбора на нови попълнения през летния трансферен прозорец.

„От гледна точка на селектирането на футболисти информацията ще бъде филтрирано и ще има от три страни одобрение. От една страна треньорът, от друга скаутите и ние с Филип Филипов. Крайната дума да е на треньора. ЦСКА трябва да има стил и разпознаваема постройка на игра и така ще е по-лесно за нас да селектираме футболисти“, заяви още Стоян Орманджиев.

Той призна, че школата на столичния тим ще бъде изправена пред изпитания.

„ЦСКА трябва да има школа, база с терени и общежитие, както и нормални условия за децата. Имаме идеята и мястото. Няма да го споделя, защото има недоброжелатели. Следващите 2 години детско-юношеската школа ще страда. Ще трябва да се местим и децата да тренират на терени под наем, които са уредени. Ние до последно използвахме игрищата на „Българска армия“, но знаехме, че в един момент могат да ни кажат да напуснем. Потенциално има допълнителен терен на „Панчарево“. Изгражда се ресторант и ще има подобрения по съблекалните, за да могат да се играят мачове, евентуално и Втора лига“, разясни Орманджиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха подслушвателни устройства в зала, предвидена за заседание на полското правителство
Откриха подслушвателни устройства в зала, предвидена за заседание на полското правителство
Президентът Румен Радев е на официално посещение в Азербайджан
Президентът Румен Радев е на официално посещение в Азербайджан