НОВИНИ

Стою Стоев от ПП-ДБ бе избран за председател на Комисията по правни въпроси

Вера Александрова
от Вера Александрова
10:02, 17.05.2023
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Депутатите избраха Стою Стоев от парламентарната група на "Продължаваме Промяната" – "Демократична България" за председател на постоянната парламентарна Комисия по правни въпроси.

Точката бе включена по-рано днес в дневния ред.

"Аз се регистрирам и участвам в гласуването на Стою за председател на правна комисия. Изпълнихме ангажимента си и за това преди малко напуснах. Така че законите ще бъдат приети", заяви Бойко Борисов.

"Вие си позволихте още от самия старт на НС от ГЕРБ и ПП-ДП - да правите такива сепаративни споразумения, които са против Конституцията и правилника на НС. Събрали се две групи, решили си, ротират се! Гласувахме против това предложение да влезе в дневния ред, против това г-н Стоев да оглави тази комисия. Не защото имаме сериозни колебания по отношение на качествата му, а зашото смятаме, че по този начин не е редно да се структурира оперативната работа на НС", заяви Кристиан Вигенин.

"Подобни договорки за ротиране и избиране на председатели и любовен танц - унизителен, между две парламентарни групи противоречи на духа на Конституцията и на парламентаризма. Това, което наблюдавахме в моментна и срещу което гласувахме против, е предното унизително отношение на две парламентарни групи към целия парламент, към българския народ. Защото същите тези две парламентарни групи загубиха 3 седмици да се надлъгват с правене на правителство", заяви Тошко Йорданов.

Вижте повече в прякото включване на Вера Александрова

Снимка: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефано Пиоли: Трябва да се гордеем с достигането си до полуфиналите в Шампионската лига
Стефано Пиоли: Трябва да се гордеем с достигането си до полуфиналите в Шампионската лига
Симоне Индзаги след класирането за финала в ШЛ: В началото това беше просто една мечта
Симоне Индзаги след класирането за финала в ШЛ: В началото това беше просто една мечта