НОВИНИ

Свекърът на намерената в куфар Евгения е на свобода, след като СГС го осъди на доживотен затвор

Софийският апелативен съд промени мярката му на "парична гаранция"

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:13, 10.11.2023
5678
Чете се за: 03:15 мин.
У нас
свекърът намерената куфар евгения свобода сгс осъди доживотен затвор
Снимка: БТА
Слушай новината

Софийският апелативен съд пусна под парична гаранция свекъра на жестоко убитата Евгения - Пламен Владимиров двайсетина дни след като той беше осъден от СГС на доживотен затвор като съучастник на сина си - Орлин, в жестокото убийство.

Вчера съдиите от Софийския апелативен съд Китипова, Любомиров и Веселин Пенгезов са отменили определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража на Пламен Владимиров, подсъдим за съучастие в убийството на снаха си Евгения.

Според магистратите мярката за неотклонение на Владимиров следва да бъде парична гаранция в размер на 5000 лв., каквато бе преди задържането му под стража. Съдът посочва, че лицето е имало изрядно процесуално поведение, не е препятствало по никакъв начин провеждането на делото и е спазвало всички изисквания към него.

Взето е предвид и тежкото здравословно състояние на подсъдимия, както и факта, че той има постоянен адрес и чисто съдебно минало.

От момента на определяне на по-лека мярка за неотклонение от „Задържане под стража“ на 22.03.2022г. той не е имал поведение, водещо до извод за възможно отклонение от мярката, респективно укриване, напротив, във всички досегашни производства по повод мярката за неотклонение по отношение на него е било приемано безпротиворечиво, че поради наличието на постоянен адрес, уседналост, семейна ангажираност и чисто съдебно минало, липсва каквато и да било опасност да се укрие.

Допълнителен аргумент в тази насока е влошеното му здравословно състояние още от 2015 г., сочат магистратите.

Определението на Софийският апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Мотивите на първоинстанционния Софийски градски съд за присъдата "доживотен затвор" за баща и син Владимирови все още не са публикувани.

След края на делото на 20 октомври, обаче, съдията докладчик обясни тежката присъда с факта, че Пламен Владимиров е имал достатъчен житейски опит и добри отношения със сина си, за да положи необходимите усилия, с които да предотврати убийството, вместо да помага на извършителя, както да укрие трупа, така и да заличи доказателствата за престъплението.

Тежката присъда на Софийския градски съд за убийството на Евгения се обжалва от подсъдимите пред Софийския апелативен съд.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
120 атлети от 9 държави ще участват на балканския шампионат по крос кънтри в Пирдоп
120 атлети от 9 държави ще участват на балканския шампионат по крос кънтри в Пирдоп
Юрген Клоп за съдийството на Кабаков: Може би съдиите са гледали различна картина от моята
Юрген Клоп за съдийството на Кабаков: Може би съдиите са гледали различна картина от моята