НОВИНИ

Убийството на Евгения: Доживотна присъда за Орлин Владимиров и за баща му

Делото за убийството на Евгения на първа инстанция приключва за по-малко от 11 месеца

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:06, 20.10.2023 (обновена)
16987
Чете се за: 03:50 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Съдът произнесе присъдата за убийството на Евгения Владимирова - преди две години тялото ѝ беше намерено в куфар. Подсъдим за убийството е съпругът ѝ. Баща му е с обвинение, че е помогнал за прикриване на престъплението.

В последната си дума пред съда Орлин Владимиров каза, че никога не искал нещо от това да се случи. Съдът обаче постанови доживотна присъда и за Орлин, и за баща му Пламен. Те трябва да заплатят на семейството на Евгения по 300 000 лева на всеки член на семейството. Решението беше посрещнато с аплодисменти в съдебната зала от страна на присъстващите близки на младата жена.

"Нищо не може да я върне и милион да ми дадат, детето ми го няма. Но съм доволна от съда. Все пак присъдата е добра, въпреки че не е без право на замяна. Ще продължаваме да се борим", каза майката на Евгения, след като чу присъдата.

Делото за убийството на Евгения на първа инстанция приключва за по-малко от 11 месеца.

"Бабата съм на Евчето. Моля се за една справедлива присъда, доживотен затвор и за двамата убийци, които лишиха от живот моята внучка и потопиха в скръб за цял живот цялото ми семейство", каза Пенка Чорбанова, баба на Евгения.

"Този, който е обвинен като помагач, така нареченият баща на Орлин Владимиров - Пламен Владимиров, също да получи присъда, защото е много вероятно на него да му се размине. Това е много добър момент съдът да застане зад думата си и да покаже на хората, че те могат да бъдат защитени", коментира Мария Рубенова.

Евгения беше убита от мъжа си , който заедно с баща си организира изхвърляне на тялото ѝ в куфар в Хвостохранилище край Перник. Тогава Орлин обяви , че жена му е изчезнала след като казала , че отива на фитнес и се включи в издирването и.

Прокуратурата настоя съдът да разглежда престъплението като напълно умишлено и предварително планирано, като се има предвид и особено жестокия начин по който е извършено - удушаване. На предишното заседание Орлин говори за първи път пред съда и заяви, че Евгения се скарали и сбили и тя паднала и си ударила главата. От защитата дори поискаха повторна аутопсия. Днес защитата му каза, че няма доказателство, че смъртта е настъпила по мъчителен начин.

"Предстои още много работа да се свърши по това дело, тепърва е само на първа инстанция. Има още доказателства, които да се съберат", посочи Емануил Бастрев, адвокат на Орлин Владимиров.

Родителите на Евгения смятат, че причината за убийството ,освен от ревност, е да няма подялба на имотите при евентуален развод.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УЕФА санкционира Байерн Мюнхен, Галатасарай и АЕК
УЕФА санкционира Байерн Мюнхен, Галатасарай и АЕК
Убийството на Димитър в Цалапица: Реакции след дисциплинарните уволнения в полицията
Убийството на Димитър в Цалапица: Реакции след дисциплинарните уволнения в полицията