НОВИНИ

Светослав Петров: За нас няма лесни мачове, трябват ни точки

светослав петров нас лесни мачове трябват точки
bnt avatar logo
от БНТ
17:14, 16.02.2024
Чете се за: 04:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Етър Велико Търново Светослав Петров говори преди домакинството на ЦСКА 1948 тази неделя (18 февруари) от 12:45 часа, с което "виолетовите" ще подновят битката си в родната Първа лига.

Отборът от стадион "Ивайло" приключи есенния полусезон на дъното в класирането с 9 точки и със сигурност през пролетта ще трябва да се постарае, ако иска да запази мястото си в българския футболен елит.

В същото време техният наставник изрази задоволство от проведената подготовка и заяви, че в момента най-важното пред неговите състезатели е да печелят точки.

"Изключително доволен съм от старанието и отношението на играчите през подготовката, въпреки че тя не беше лека. Подходиха с необходимата сериозност и се вложиха максимално. Факт е, че имаме нужда от време от стиковка и напасване, имаме футболисти, които се присъединиха в последния момент. Но няма кой да ни чака, първенството се подновява тази седмица и ние трябва да сме максимално готови за това, което ни предстои. Искам да играем печеливш футбол. На нас ни трябват точки. Колкото и да ми се иска отборът да играе красиво, в момента за нас най-важно е да печелим точки. По какъв начин - ще покажем на терена. Това за нас е цел № 1", сподели Петров.

Младият специалист изрази още надежда, че Етър ще се подсили с един-двама футболисти, въпреки че самият той е доволен от направената дотук селекция.

"Искрено се надявам да има и още нови имена, няма треньор, който да не иска добри играчи. Надявам се да има още, имаме нужда от подсилване на една-две позиции. Ако намерим качествен футболист и имаме възможност, ще го привлечем. Дали съм доволен от селекцията - ще видим в мачовете. Гледаме предварително новите попълнения, но никога няма гаранция как ще се адаптират. Западните клубове купуват играчи за по 100 милиона и не оправдават очакванията, а какво остава за нас… Трябва да предразположим чужденците да се аклиматизират и приспособят, за да покажат качествата си. Аз мисля, че футболистите, които сме привлекли, имат качества. Дано ги покажат", коментира бившият наставник на Септември.

Накрая бившият футболист сподели и своите очаквания за мача срещу ЦСКА 1948 тази неделя.

"За нас няма лесни мачове. Въпреки че някои се опитват да налагат мнение, че едва ли не ЦСКА 1948 е разпродаден, аз не смятам така. И преди трансферите те разполагаха с достатъчно качествени футболисти. Видяхме на мача с "Лудогорец" какви смени се правят - излиза младежки национал, влиза човек, който е бил национал… Изравниха с десет души, стояха добре, което е достатъчен атестат. Ивайло Чочев беше фактор в ЦСКА 1948 и с решаваща роля, барометър, но те и без него са силен отбор", категоричен е Светослав Петров.

"Със сигурност ни предстои изключително труден мач и тук е въпрос на моментна концентрация и мотивация и играчите, които повече искат, ще спечелят в неделя. Факт е, че съперникът има по-добри играчи като индивидуалности, но аз се надявам ние като отбор да успеем да се противопоставим и да излезем с чест от мача. Всичко трябва да бъде подчинено на отборната игра и в името на Етър. Много по-големи треньори от мен са казали: най-важният мач е следващият. Мислим за него, после ще мислим за следващите. Естествено, че излизаме с нагласа за победа, но пак казвам, на нас ни липсват точки и затова е много важно да печелим точки - кога една, кога три...", завърши старши треньорът на Етър Велико Търново.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК ще разследва България за обществена поръчка на влакове от Китай
ЕК ще разследва България за обществена поръчка на влакове от Китай
Радев за Навални: Светът загуби един от най-изявените борци за човешки права и демокрация
Радев за Навални: Светът загуби един от най-изявените борци за човешки права и демокрация