НОВИНИ

Светослав Петров: Зареден съм с голяма амбиция, искам Етър да е печеливш отбор

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:44, 04.10.2023
Чете се за: 04:32 мин.
Спорт
светослав петров зареден съм голяма амбиция искам етър печеливш отбор
Снимка: ФК Етър Велико Търново
Слушай новината

Светослав Петров беше официално представен като новият старши треньор на Етър Велико Търново и още в първото си изявление като наставник на "виолетовите" обяви, че е безкрайно мотивиран да помогне на тима в този труден момент.

Бившият футболист, който за последно бе начело на Септември сподели, че много неща трябва да се променят в редиците на Етър и допълни, че ще работи за това отборът да не се намира на сегашната си позиция в края на сезона.

"Явно е, че доста неща трябва да се променят. И като футболист почти всичко съм постигнал с труд и огромна мотивация, която като треньор ме следва неотлъчно. Така че съм зареден с голяма амбиция да променим нещата и в края на сезона Етър да не се намира на тази позиция. Който от играчите иска да работи по моя начин – супер, който не – си е за негова сметка", започна Петров.

В треньорския щаб на Етър други промени няма, като помощници остават Калоян Чакъров и Марин Стефанов, като новият наставник каза добри думи и за своя предшественик Емануел Луканов.

"Мога да кажа само добри думи за Емо Луканов, защото се познаваме отдавна с него и съм с много добри впечатления. Има една добра основа, но за съжаление във футбола не винаги се постигат резултатите. Обадиха ми се от Етър, проведохме после дълъг разговор. Доста мачове на "виолетовите" изгледах освен този с Арда на живо, гледах с Пирин, Черно море, имам представа за отбора. Надявам се в краткото време до мача с Хебър да запозная футболистите с идеите, които имам по развитието на отбора. Познавам по-голямата част от тях – работил съм с Ивайло Димитров, с Мартин Николов, засичали сме се с Тошев, Бакалов, да не изброявам всички. Имам поглед, но въпросът е кой какво показва на терена. Може да сме най-добри приятели, но ако не съм удовлетворен, ще седи на пейката", категоричен е Светослав Петров.

Треньорът на Етър разкри още, че най-много държи на отборната игра и тактическата дисциплина, а освен това изрази мнение, че проблемът при "виолетовите" към този момент е психологически.

"Обичам да имам близка дистанция с играчите, но за съжаление границата е много тънка и част от тях не осъзнават това. Най-важното за мен е отборната игра и тактическата дисциплина, защото не разполагаме с футболисти, които индивидуално могат да решат изхода на даден мач. Ако Етър не стои добре като отбор във всяка една минута от мача, ще му бъде трудно да постигне резултати" коментира бившият шампион с ЦСКА.

"Спортно-технически имаше някои неща, които не ми харесаха в последния мач. Но предпочитам тези неща да ги коментираме вътре в съблекалнята с футболистите. Основният проблем е психологически, което е нормално след тези негативни резултати, иначе притежават нужните качества. Психологията и мотивацията не бива да се подценяват във футбола и ще работим точно в тази посока. Искам Етър да е печеливш отбор, който знае какво прави на терена и печели точки. За да сме в края на сезона на мястото, което заслужават отборът и градът", завърши Светослав Петров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови проверки дали деца купуват цигари в Бургас
Масови проверки дали деца купуват цигари в Бургас
Парламентът прие споразумението между правителството и енергетиците
Парламентът прие споразумението между правителството и енергетиците