НОВИНИ

Световен шампион започна да тренира националния ни отбор по таекуондо

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:19, 16.02.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
световен шампион започна тренира българския националния отбор таекуондо
Снимка:
Слушай новината

Двукратният световен шампион по таекуондо Мехди Кодабакши вече е в България и активно се включва в подготовката на националния отбор по олимпийско таекуондо, където ще работи заедно с треньора на тима Фарзад Золхадри.

В момента родните таекуондисти са на лагер в Павел Баня, а днес с тях се срещна и лично президентът на родната федерация Слави Бинев. Следващат седмица Бинев заминава за Корея за среща на Световната централа Кукион.

Подготовката на българските национали е само част от поредицата елитни подготвителни лагери, които състезателите ни ще проведат през предолимпийската 2023-та година.

Освен практиката Мехди Кодабакши ще сподели с родните надежди опита си по пътя към световния и олимпийски връх. Подобно на българския селекционер Фарзад Золхадри и Мехди е преминал през една от най-добрите таекуондо школи в света – иранската и се включва в подготовката на националите ни с цел отборът да се представи на най-високо ниво на предстоящите Европейски игри в Полша, които започват в края на месец юни.

Състезателите ни, които се подготвят в Павел Баня са: Митко и Александър Джорджеви, Калоян Бинев, Божидар Аврамов, Любомир и Христо Богданови, Християн Георгиев, Алескандра Георгиева, Селен Гюндуз, Мартина Атанасова.

В края на тази седмица (18-19 февруари) те ще вземат участие на държавно първенство по таекуондо в Ботевград. След половин месец пък предстои и престижният Bulgaria Open 2023 G2, който ще се проведе в периода 3-6 март в София. Освен това страната ни ще домакинства и на европейското клубно първенство от 27 до 30 април, което отново ще бъде в столицата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възрастни и деца не смеят да се разхождат в Благоевград заради десетки бездомни кучета
Възрастни и деца не смеят да се разхождат в Благоевград заради десетки бездомни кучета
Какво се случва с дрехите от контейнерите на БЧК?
Какво се случва с дрехите от контейнерите на БЧК?