НОВИНИ

Световни шампиони в сноуборда и олимпийска медалистка по биатлон поведоха благотворителен крос в Банско

Каузата е изграждане на фитнес площадка за хора в неравностойно положение в Градския парк.

световни шампиони сноуборда олимпийска медалистка биатлон поведоха благотворителен крос банско
bnt avatar logo
от БНТ
16:50, 18.05.2024
Чете се за: 03:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Община Банско съвместно с Ротаракт клуб Банско-Разлог събраха над 250 състезатели от всички спортни клубове, училища и социални заведения в района на благотворителен крос Ротарън „Със спорт за спорта“, който се проведе днес в подкрепа на хората със специфични потребности. Хиляди приветстваха участниците в бягането и проследиха многото съпътстващи активности на площада пред сградата на Общината.

Стартът бе даден точно в 10:00 часа от кмета на Банско Стойчо Баненски, който приветства всички участници в благородната кауза.

“Поздравявам ви и ви пожелавам здраве, сили и вдъхновение! Мечтайте смело, поставяйте си цели и всеки ден правете поне по една малка крачка, която да ви води към успеха! Днес този отбор, като отговор на това предизвикателство, изразява грижа и ангажираност," обяви кметът Баненски.

На препълнения площад „Никола Вапцаров“ бяха обособени зони със спортни демонстрации по канадска борба, тенис на маса, кикбокс, таекуондо, а най-атрактивната демонстрация беше подготвена от младите надежди на „Мото Дружина Банско“, които привлякоха погледите със спиращи дъха изпълнения.

Всички присъстващи бяха поздравени и от заместник-кмета Магдалена Юсева, която изказа своето вълнение.

„Благотворителният крос днес е едно вълнуващо и различно преживяване, на което изграждаме най-важната връзка човек-човек, защото аз вярвам, че различията могат да направят живота ни по-красив и интересен и да ни обединят всички заедно“, подчерта тя.

Лицето на добрата кауза бяха спортистите: олимпийската медалистка в биатлона Ирина Никулчина, световните младежки шампиони в сноуборда Тервел Замфиров и Кристиян Георгиев, европейският шампион и световен вицешампион при младите в биатлона Благой Тодев, националката по биатлон Даниела Кадева, Иван Везьов, Катрин Гемкова, Борис Галчев, Здравка Парапунова, Николая Събева, Никола Калистрин, Стела Янчовичина и Асен Радулов.

Всички бегачи преминаха 3-километровото трасе из зелените улици на града, а първи стартираха участниците в неравностойно положение, подкрепяни от легендарните шампиони и бъдещите спортни звезди на Банско.

Целта на събитието тази година е набиране на средства за изграждане на фитнес площадка в Градския парк за хората с големи сърца и специфични потребности. Но по-важното бе да се формира и запази у децата и младежите още по-толерантно и ангажиращо отношение към хората в неравностойно положение и техните проблеми в съвременното общество.

За всички участници бяха подготвени медали и благодарствени грамоти, които бяха връчени от кмета Стойчо Баненски и зам.–кмета Магдалена Юсева. Община Банско благодари на всички партньори, спонсори, участници и доброволци в благородната кауза. Даряването на средства за хората с големи сърца продължава на банковата сметка на събитието:

IBAN: BG77 BPBI 7922 1015 4629 01
Титуляр: Сдружение Ротари клуб Банско-Разлог
Основание: Със спорт за спорта

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Теглото на Олександър Усик е с 4.5 кг. по-леко от обявеното по време на кантара
Теглото на Олександър Усик е с 4.5 кг. по-леко от обявеното по време на кантара
Над 100 музея и галерии у нас се включват в Европейската нощ на музеите
Над 100 музея и галерии у нас се включват в Европейската нощ на музеите