НОВИНИ

Тайбе Юсеин след третата си европейска титла: Мога още много да дам на борбата

тайбе юсеин третата европейска титла мога дам борбата
Снимка: БФБорба/Start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:44, 03.04.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Европейската шампионка по борба Тайбе Юсеин сподели след спечелването на третата си титла от първенства на Стария континент, че може още много да даде на борбата.

На шампионата в Будапеща, бронзовата медалистка от Игрите в Токио миналото лято триумфира в категория до 62 кг, след като във финала победи със 7:0 точки Луиса Немеш от Германия.

Националката ни заяви, че продължава да преследва голямата си мечта - спечелване на златен олимпийски медал.

"Третата титла е само черешката на тортата, показа ми, че вървя по верния път, и че все още мога много да дам на борбата. Продължавам да добавям отличия към колекцията си, макар че не ги броя колко са. Но ми липсва едно – златният олимпийски медал, което ми дава мотивация да продължавам", каза щастливата Тайбе.

Тя посвети европейската си титла на българската борба и допълни, че ѝ е било трудно да се абстрахира от конфликта с Биляна Дудова непосредствено преди началото на първенството в Унгария.

"Да, сега съм доста по-опитна в сравнение с предишните две титли, които спечелих през 2018 г. и 2019 г. Но напрежение винаги има преди всяка среща. И то е дали ще мога да се справя с емоциите. Радвам се, че успях да се абстрахирам от напрежението, което най-вече падна върху мен преди първенството (б.р. конфликтът с Биляна Дудова). И успях да покажа на какво съм способна. Успехът трябва да се изстрада. Посвещавам тази титла на българската борба. А това, което си пожелавам е да имам спокойствие и поле за изява на тепиха", завърши Тайбе Юсеин.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шиникова обърна французойка на старта в Португалия
Шиникова обърна французойка на старта в Португалия
Берлин осъди „военните престъпления“ в Буча
Берлин осъди „военните престъпления“ в Буча