НОВИНИ

Тайсън Фюри очерта планове за пенсиониране след битките с Деонтей Уайлдър и Антъни Джошуа

bnt avatar logo
от Димитър Русев
11:03, 14.06.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
тайсън фюри очерта планове пенсиониране битките деонтей уайлдър антъни джошуа
Слушай новината

Тайсън Фюри се е съсредоточил в битките с Деонтей Уайлдър и Антъни Джошуа, но вече планира живот след тях.

Той планира да се премести от страната треньорите, след като окачи ръкавиците.

Световният шампион в тежка категория смята, че има максимум останали пет битки в професионалната си кариера, но след това планира да остане в спорта и да съпроводи следващото поколение бойци.

"Когато завърша като шампион след може би още четири или пет битки, Шугър и аз ще се заемем с бизнеса заедно", каза Фюри пред Daily Mail.

"Ще подготвим няколко бойци. Вече стартирахме колелата, като се свързахме с някои млади надежди по целия свят.

Надявам се, че ще намерим нов световен шампион в тежка категория. Това би било невероятно - може би дори по-голямо постижение от това, че спечелих всички колани.

За мен е по-трудно. Вътре в ринга знам точно какво трябва да направя, за да спечеля. Но когато е някой друг, нямаш такъв контрол. Това ще бъде огромно предизвикателство.

Наистина го очаквам с нетърпение. Аз съм бил боксьор през целия си живот и знам играта отвътре навън и с тези знания все още мога да бъда в големия бокс, без да си счупя лицето."

"Циганският крал" се готвеше да се срещне с Джошуа в Саудитска Арабия на 14 август, преди пенсионираният съдия да постанови, че вместо това трябва да се срещне с Уайлдър.

Съперниците ще се срещнат в Лас Вегас на 24 юли, а Джошуа ще приеме задължителния претендент Александър Усик на 25 септември.

Фюри споделя, че никога не е харесвал бизнес страната на бокса, но трябва и тя да върви гладко, за да се случва всичко по реда си.

Мразя бизнес страната на бокса", добави той. "Това разрушава спорта, когато става въпрос само за пари. Като боец, ако не обичате твърдата настилка и тренировките, няма да успеете.

Но ако правите всички сложни неща правилно, тогава другата страна трябва също да е правилна. Ако промотирането не върви гладко, вие удряте на камък.

Трябва да бъдете възнаградени за всички усилия. Но когато става въпрос за пари, може да се окажете заобиколени от паразити. Виждал съм толкова много плъхове и акули, които жадуват за пари, жадуват за кръвта ти, искат всичко, което могат да получат.

И когато всичко свърши, те ще си тръгнат. Те могат да изсмучат цялата кръв и енергия, да ви обидят и да ви оставят. Без да те потърсят повече. Без нито едно телефонно обаждане."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 лева стипендия за зрелостници с високи резултати от матурите
100 лева стипендия за зрелостници с високи резултати от матурите
ВКП се самосезира за ремонт на язовири със средства на Държавната консолидационна компания
ВКП се самосезира за ремонт на язовири със средства на Държавната консолидационна компания