НОВИНИ

Тапи и ремонти: Въвеждат промени по АМ "Тракия" от утре - вижте къде

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
21:06, 10.06.2023 (обновена)
Чете се за: 04:07 мин.
Регионални
Слушай новината

От днес е затворен част от международния път Е-79 между Мездра и Лютидол. От утре пък се въвежда временна организация на движението по магистрала "Тракия" в района на Ихтиман.

За автомобилите, които се движат в посока София, ще има две ленти за прибиране.

Вижте още в прякото включване на Карина Караньотова.

Още в петък от Агенция "Пътна инфраструктура" пуснаха движението край Ихтиман в посока Бургас в две ленти, а утре, неделя, 11 юни, двете ленти логично ще са в посока София.

Тази организация важи между 11-ия и 16-ия километър от магистралата. Причината е ремонт на фуги на мостовете.

Заради аварийното състояние на подлеза при 20-ия километър пък днес до обяд беше ограничен и тежкотоварният трафик.

Ограничението важи за МПС над 12 тона от 5-ия до 23-ия километър на АМ "Тракия" в посока Бургас.

При необходимост камионите ще бъдат отбивани по първокласния път към Пловдив и утре, и в понеделник.

От днес заради модернизация на част от международния път Е-79 се затварят 10 километра между Мездра и Лютидол.

Най-вероятно и другата седмица в петък и неделя движението по "Тракия" в района около Ихтиман ще е реверсивно.

"Ако се наложи ремонтът да продължи и следващата събота и неделя съответно пак ще бъде организирано по същия начин. На този етап предполагаме и се работи така, че ремонтните дейности да приключат в рамките на следващата седмица", заяви инж. Десислава Паунова от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ремонтът на подлеза при 20-ия километър обаче се бави, съоръжението е в аварийно състояние. Вече е избран изпълнител на проекта, предстои подписването на договора.

От днес до началото на декември е затворен първокласният път между Мездра и Лютидол. Движението е напълно ограничено и в двете посоки между 160-и и 172-ри километър. Причината е пълна реконструкция на трасето - разширяване на пътя до четири ленти.

"На трасето ще се извършват взривни дейности по скатовете и няма как да осигурим безопасността на преминаващите. Апелирам гражданите, които се движат по прохода Петрохан, да карат с повишено внимание, тъй като единият маршрут за тежкотоварните автомобили е именно от там, никой не е свикнал да вижда тежкотоварни автомобили, а сега ще се движат", допълни инж. Десислава Паунова.

През прохода Петрохан камионите ще могат да се движат само в посока София. За пътуващите към Монтана обходът е по АМ "Хемус" и път III-103 Златна Панега - Мездра.

Леките автомобили до 3,5 тона могат да преминават и по пътя Челопек - Лютиброд към Своге. На АМ "Хемус" и "Струма" няма планирани големи ремонти през активния сезон, но трафикът в летните месеци е много активен.

"Ако има инцидент, който забавя движението, да не се навлиза в аварийната лента, защото това създава допълнителни предпоставки за произшествия и ограничава възможността на специализираните автомобили да достигнат до мястото на произшествието", каза още инж. Десислава Паунова.

И днес на АМ "Тракия" отново имаше тежка катастрофа. Инцидентът е станал в района на Пловдив преди разклона за Раковски в посока Бургас. Образува се километрично задръстване.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни звезди взеха участие в благотворителна кауза
Спортни звезди взеха участие в благотворителна кауза
Ивайло Чочев пред БНТ: Радостен съм, че ще играя отново за националния отбор
Ивайло Чочев пред БНТ: Радостен съм, че ще играя отново за националния отбор