НОВИНИ

Търсят се медици в Дупница, няма кой да работи в триажния кабинет

bnt avatar logo
от БНТ
07:58, 12.11.2020 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Трудности при набиране на медицинския персонал имат в триажния кабинет в Дупница. Въпреки по-високото заплащане, което ще получат лекарите за всяко дадено дежурство, интересът е малък.

Триажният кабинет за изследване на хора със симптоми на коронавирус отвори врати в петък. В началото на седмицата обаче, той остана затворен след недостиг на медицински персонал.

В понеделник и вторник на място имаше само служител от общината, който приемаше документи и препращаше към други лаборатории. Освен лекари и служители на общината на място работят и много доброволци.

Разкриват триажен кабинет в Дупница

От общината в града обясниха, че към момента проблемът с недостига на персонал е решен и графикът за работа на лекари в триажния кабинет е запълнен, въпреки това още лекари винаги ще бъдат в полза.

Крум Милев - зам.-кмет Дупница: Ние отправяме апел не само към личните лекари, към всички медици, които имат възможност и време да се включат, да се включат и да работят. Това го отправям като гражданин, а не като заместник-кмет, това е към гражданите на Дупница.

81-годишна лекарка е единственият инфекционист в болницата в Дупница

В кабинета към момента дежурства ще дават петима лекари, а заплащането на тях и на медицинските сестри ще бъде напълно покрито от общината в града.

Още за триажния кабинет в Дупница вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С маски в клас - призив към ученици и учители в Благоевград
С маски в клас - призив към ученици и учители в Благоевград
Има ли лекарства в аптеките?
Има ли лекарства в аптеките?