НОВИНИ

Разкриват триажен кабинет в Дупница

bnt avatar logo
от БНТ
10:49, 02.11.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Регионални

До края на седмицата в Дупница се очаква да заработи специален триажен кабинет. В него ще се преглеждат само пациенти с грипоподобни симптоми и симптоми на коронавирус. Той няма да има функции на лекарски дежурен кабинет, който да диагностицира всякакви заболявания.

Специализираният кабинет се очаква да улесни работата на натоварените лекарски екипи от общинската болница и „Спешна помощ“ в Дупница.

"Това е кабинет, в който ще се преценява дали са за COVID отделения или за друго лечение болните. Всички, които са със съмнения за коронавирус, ще бъдат насочвани първо тук и лекарите, които ще работят, медицинските сестри ще преценяват на къде да бъдат насочвани. Защото знаете, че вече в спешните центрове вече в доста общини има затруднения, доста от служителите на центровете са болни вече с COVID-19", каза Крум Милев, зам.-кмет на Дупница.

Решават дали да разкрият още еднo COVID отделение в Благоевград

Триажният кабинет ще се помещава в сградата на бившия юндом "Олга Стоянова", която се ремонтира и преустройва. Изборът на помещение не е случаен – на това място кабинетът ще е в непосредствена близост до Спешното отделение, до общинската болница, като и до офиса на РЗИ в Дупница.

"Самия ремонт поема общината да го направи. Средствата и за ремонта, и за издръжка на дейността на триажния кабинет ще бъдат поети от община Дупница", каза Крум Милев, зам.-кмет на Дупница.

Планира се кабинетът да работи денонощно през следващите три месеца. В него ще се приемат пациенти без направления от личните лекари, уточниха от болницата в Дупница.

Автор: Владислава Миланова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съперник на ЦСКА в Лига Европа пред разпад - треньорът напуска, отборът бойкотира първенството
Съперник на ЦСКА в Лига Европа пред разпад - треньорът напуска, отборът бойкотира първенството
Нови неизвестни около мача на Пулев и Джошуа заради карантината във Великобритания
Нови неизвестни около мача на Пулев и Джошуа заради карантината във Великобритания