НОВИНИ

Татяна Дончева: Ще се опитам да допринеса за възстановяване престижа на парламента

Снимка: Десислава Кулелиева
bnt avatar logo
от БНТ
08:20, 15.04.2021 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Избраната за депутат от "Изправи се! Мутри вън!" Татяна Дончева е предложена за заместник-председател на Народното събрание.

Ако парламентът одобри моята номинация за председател, ще се опитам да допринеса с нещо за малко възстановяване на престижа на парламента. Това коментира на влизане в Народното събрание Татяна Дончева.

Днес трябва да споменем такива хора като акад. Благовест Сендов, като Йордан Соколов, като Любен Корнезов, които не само не достигаме, но и сме далеч от тях, да не пропусна Светослав Лучников. Тези хора, които сложиха други летви, други стандарти, допълни Дончева.

През последните 12 години гледахме една парламентарна вакхналия, допълни Дончева.

"Това е много труден парламент, трябват ми няколко дни да преценя дали ще има изпълнители с достатъчно сръчност, защото освен деклариране на отговорност и жертвоготовност, трябва и една политическа сръчност и чувство за реалност. Ако има такива изпълнители, може да се окаже, че българската традиция да няма нищо по-трайно от временното да се изпълни пак", каза тя пред БНТ.

На въпрос кой трябва да излъчи премиера тя отговори, че е най-голямата група от т.нар. опозиция - "Има такъв народ".

Подчерта, че ѝ е необходимо малко време да се ориентира и че пред медиите не могат да се водят разговори за правителство и хората, които са най-приказливи, обикновено са най-далече от решението.

"Много е важно ако някой иска да направи кабинет, който да издържи прилично време - 2 - 3 месеца, но без участниците да търпят щети, трябва да има сериозни хора. Представата за сериозни хора в България, които могат да свършат работа, е много силно размита след тези 12 години", отбеляза още Дончева.

Всичко за първото заседание на новия парламент четете ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цецка Бачкова, "Демократична България": Безусловна подкрепа за кабинет не можем да дадем
Цецка Бачкова, "Демократична България": Безусловна подкрепа за кабинет не можем да дадем
Александър Ненков, ГЕРБ: Готови сме да бъдем и опозиция
Александър Ненков, ГЕРБ: Готови сме да бъдем и опозиция