НОВИНИ

Температури около и над 40 градуса днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:01, 24.07.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Днес преди обяд ще е слънчево и почти тихо. След обяд ще е горещо с максимални температури между 35° и 40°, на места в западните и централните райони на Дунавската равнина и по-високи. Ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места в Западна България ще превали краткотрайно. По-късно през деня със слаб, в Дунавската равнина умерен северозападен вятър температурите слабо ще се понижат.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 28 - 30°. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделни места в масивите от Западна България ще превали краткотрайно. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 21°.

През нощта срещу понеделник изолирани краткотрайни валежи ще има и в Източна България. В понеделник времето ще бъде предимно слънчево, купеста, а след обяд и купесто-дъждовна облачност ще се развие над източните и планинските райони, на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Температурите ще се понижат, максималните ще са между 31° и 36°. През следващите дни температурите ще се повишат с 2 - 3 градуса. Времето ще бъде слънчево, в сряда в следобедните часове над югозападните райони ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава гасенето на големия пожар в община Калояново
Продължава гасенето на големия пожар в община Калояново
Арда победи Ботев Пловдив като гост и зае третото място в Първа лига
Арда победи Ботев Пловдив като гост и зае третото място в Първа лига