НОВИНИ

Тервел Пулев срази корав камерунец за победа №19 на професионалния ринг

Българинът се наложи над Роли Ламбърт с пълно съдийско единодушие - 3:0 (79:73, 79:73, 80:72) гласа - за огромна радост на феновете в зала "Арена София"

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:54, 30.03.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
тервел пулев срази корав камерунец победа №19 професионалния ринг
Слушай новината

Тервел Пулев стигна до своята 19-а победа в професионалната си кариера, след като надви по точки камерунеца Роли Ламбърт в битка в полутежка категория по време на боксовата галавечер в столичната "Арена София".

Пред екзалтираната публика в залата българинът определено имаше нелека задача срещу африканския боксьор, който в хода на всички 8 рунда демонстрира нечиста игра, която за съжаление беше толерирана от съдията край ринга.

Битката между Пулев и Ламбърт стартира равностойно, но в третия рунд камерунецът започна да навежда главата си опасно, като при едно от тези си действия той удари Тервел и успя да му отвори аркада под лявото око. За щастие, реферите край ринга прецениха, че това се е случило неволно и решиха да не го взимат под внимание в своите оценки.

В началото на четвъртата част лицето на бронзовия ни медалист от Лондон 2012 вече бе разкървавено, а за огромно недоволство на феновете Роли Ламбърт продължи да действа "мръсно", като в петия рунд той удари българина с лакът в лицето, а след това в шестия най-накрая получи предупреждение от арбитъра на ринга заради поредното си навеждане на главата.

Подразнен от поведението на своя съперник, Тервел Пулев също започна да използва нечисти прийоми, след което в седмия и осмия рунд родният боксьор изцяло пое инициативата, като на няколко пъти притисна сериозно камерунеца, като в последните секунди на мача нашето момче имаше отчетливо предимство.

В крайна сметка официалните лица отсъдиха категорично в полза на българския боксьор, чиято ръка беше вдигната след успех със съдийско единодушие - 3:0 (79:73, 79:73, 80:72) гласа.

По този начин Тервел Пулев записа победа №19 в кариерата си на професионалния ринг, като 41-годишният боксьор продължава да има само едно поражение на сметката си, допуснато от бившия световен шампион при полутежките - Сергей Ковальов от Русия.

Освен това с триумфа си над Роли Ламбърт българинът заслужи и пояса за интерконтиненталната титла в полутежка категория на WBA

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежки кранове остраняват отломките от рухналия мост в Балтимор
Тежки кранове остраняват отломките от рухналия мост в Балтимор
Трима наблюдатели на ООН са били ранени при обстрел в Южен Ливан
Трима наблюдатели на ООН са били ранени при обстрел в Южен Ливан