НОВИНИ

"Тесла" с картечница: Чеченският лидер Рамзан Кадиров "оборудва" колата за фронта

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
17:02, 18.08.2024
Чете се за: 01:55 мин.
По света
Тесла - Рамзан Кадиров
Слушай новината

Поредна ексцентрична проява на чеченския лидер Рамзан Кадиров. Той се появи във видео, в което управлява електрическия пикап Cybertruck на компанията на милиардера Илън Мъск "Тесла".

Според Кадиров автомобилът ще бъде изпратен в Украйна. Засега няма коментар от американския производител, нито от Мъск.

"Тесла" с картечница и Рамзан Кадиров зад волана. Кадрите разпространи самият лидер на Чеченската република в канала си в "Телеграм". В него Кадиров хвали качествата на превозното средство и твърди, че му е подарено от самия Илън Мъск, който е изпълнителен директор на компанията производител.

"Това е добър автомобил, благодаря на Илън Мъск за този транспорт. Скоро ще бъде изпратен за специалната военна операция на фронта и момчетата ще го изпробват, а после ще напишат характеристика, ще кажат какво трябва да се промени. Ние вече го изпрабвахме - добра, бърза, мощна и удобна машина", казва Рамзан Кадиров, лидер на Чеченската република.

Кадиров кани Мъск да посети Чечения и го определя като "най-силният гений на всички времена". В публикация към видеото ексцентричният чеченец добавя, че очаква бъдещите продукти на американския магнат, които, по думите му, ще помогнат за завършването специалната военна операция - както Русия нарича инвазията си в Украйна.

47-годишният Кадиров, който е начело на Чечения от 17 години и съюзник на руския президент Путин твърди, че хиляди чеченски войници помагат на Кремъл в офанзивата му в Украйна.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осмо ново попълнение за Берое
Осмо ново попълнение за Берое