НОВИНИ

Тестваха 200 жители на община Симитли за COVID-19

bnt avatar logo
от БНТ
20:30, 25.04.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

200 жители на община Симитли бяха тествани днес с PCR тестове, след като преди няколко дни шофьор от общинската администрация беше установен с положителен тест за коронавирус. Резултатите от взетите проби се очаква да станат готови в понеделник.

В Симитли днес бяха тествани служители от общинската администрация, както и лица, чиито служебни ангажименти са свързани с по-широк кръг от хора.

Виолета Моралиева, технически секретар в община Симитли: Това са хора от домашен социален патронаж, както и хората, които работят в социалните центрове. На нашата територия имаме доста такива центрове, така че беше преценено, че трябва да бъдат тествани.

Йордан Петров: Бързо и успешно, професионалисти са хората, вършат си работата и ние също помагаме за това. Нашата община е много добре организирана и си върши работата както трябва да е.

Изследването премина при строга организация, като пациентите се регистрираха предварително. Тестването се извършваше поименно, а след всеки изследван, работния стол се дезинфекцираше.

Д-р Десислава Йолчева, микробиолог: Пациентите им се слага дезинфектант на ръцете, регистрират се, след което идват в тази стая, която е съвсем отделна. Изследването се извършва в София, в нашата лаборатория. Тук се взема секрета, и тръгвайки си, отново, получава отново дезинфектант, слага отново маската, и това е.

От община Симитли ще закупят още PCR тестове, с които да бъдат изследвани и полицейските служители, работещи на територията града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандал със смяната на климатичната инсталация на Софийския университет
Скандал със смяната на климатичната инсталация на Софийския университет
Да пребориш COVID-19: Пациент оздравя след повече от 30 дни на апаратна вентилация в "Пирогов"
Да пребориш COVID-19: Пациент оздравя след повече от 30 дни на апаратна вентилация в "Пирогов"