НОВИНИ

Тежка катастрофа взе три жертви, сред които и дете

bnt avatar logo
от БНТ
11:49, 26.07.2021 (обновена)
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Катастрофа между лека кола и мотокултиватор взе три жертви, след които 6-годишно момиче край симеоновградското село Пясъчево. Инцидентът стана в 21.20 часа снощи на главения път между Гълъбово и Симеоновград.

На място е загинал шофьорът на мотокултиватора, а съпругата му и 6-годишната им внучка са починали по- късно в болница. Другото им внуче, 13-годишно момче, се е отървало с леки наранявания. Пробите на шофьора на леката кола за алкохол и наркотици са отрицателни.

Жената и двете деца пътували в ремаркето, което не е обезопасено и пригодено за превоз на пътници. Мотокултиваторът обаче бил използван като семеен автомобил, твърдят хора от Пясъчево. Такъв тип превозни средства често се срещат по селата, те обаче могат да се движат по пътищата временно, по изключение.

Тези превозни средства обаче трябва да бъдат добре сигнализирани, за да бъдат видими за останалите участници в движението.

"В процеса на досъдебното производство ще се установи дали освен водачът на лекия автомобил вина има и водачът на самоходната машина", коментира Димо Чобанов, началник на КАТ- Хасково.

При удара жената и децата са изхвърчали на 30-на метра. Тепърва ще се изяснява с каква скорост са се движели колата и мотокултиватора.

Репортер: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Асенов: Тук съм с целта да зарадвам България с олимпийското злато
Даниел Асенов: Тук съм с целта да зарадвам България с олимпийското злато
7 души са загинали при верижна катастрофа след пясъчна буря в щата Юта
7 души са загинали при верижна катастрофа след пясъчна буря в щата Юта